Mali princ


Nastavljamo sa direktnim radom s članovima u sklopu aktivnosti  „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“. Aktivnost je dio projekta „I ja imam svoje ja: pravo djece na integraciju i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici – II. faza“  financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalne politiku. Voditeljica aktivnosti je Marijana Gazić, učiteljica razredne nastave.

Prošli tjedan (12.3.2018.-16.3.2018.) započeli smo pisanjem pisma. Pisali smo pisma jedni drugima te naučili što sve moramo znati da bismo pismo točno adresirali i poslali onome kome želimo. Ujedno smo se podsjetili pravilnog pisanja velikog i malog slova u imenima i prezimenima te nazivu grada i ulica. Pisanjem i crtanjem razvijali smo grafomotoriku te pravilno se pisano izražavali.

        

Sljedeći dan smo, to isto pismo, odnijeli u poštu te ga poslali. Naučili smo što je sve potrebno napraviti u pošti da bi poslali pismo i na taj način smo razvijali socijalne i komunikacijske vještine. Poslije smo se zaputili do parka Zelenjak te tamo proveli vrijeme na svježem zraku vježbajući na spravama i promatrajući prirodu. Podsjetili smo se koji su vjesnici proljeća i imenovali smo vrste ptica koje su skakutale oko nas. Ovom aktivnošću potakli smo razvoj percepcije, mogućnost sudjelovanja u lokalnoj zajednici i izražavanje mišljenja.

    

        

U srijedu nas je obuzela kreativa pa smo ukrašavali stiroporna jaja za Uskrs i proveli vrijeme u ugodnom drušvu volontera i djece iz susjedstva. Razvijali smo finu motoriku, kreativnost i aktivno sudjelovanje.

  

Četvrtkom smo nastavili s radom na časopisu, a ovaj put su teme bile vezane za kućne ljubimce. Trebali smo nešto o njima napisati te ih nacrtati. Ovom aktivnošću potakli smo svijest o pravilnoj brizi za životinje te istakli važnost jezičnog i likovnog izražavanja.

 

Bitno je navesti da su članovi, kroz navedene aktivnosti, izražavali svoje mišljenje I aktivno sudjelovali u lokalnoj zajednici.

Marijana Gazić

Facebook podijeli