Mali princ


U subotu, 02.07.2022. godine, djelatnici Udruge „Mali princ“ su sudjelovali na završnoj konferenciji projekta „Škola budućnosti“ pod nazivom Dan Inovacija 2022.

Facebook podijeli

Opširnije...

Studeni je na izmaku, a kako je to već slučaj u Malom Princu, i ovaj mjesec ispunili smo mnogobrojnim aktivnostima. Na našoj listi aktivnosti možete pronaći svašta, od radionica socijalnih vještina i životnih kompetencija, preko informatičkih pa sve do kreativnih radionica, sportskih aktivnosti ili dramsko terapeutskih radionica. Za svakog po nešto, ovisno o interesima naših korisnika.

Facebook podijeli

Opširnije...

Dana 5. svibnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ održala je obilježavanje Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu postavili smo info pult pod nazivom "Nosimo zeleno za cerebralnu paralizu 2021.", u sklopu kojeg smo još jednom podsjetili sve naše građane na svakodnevne probleme s kojim se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom.  U tu svrhu smo nosili zelene majice i građanima dijelili zelene balone. Ujedno smo imali i druge popratne aktivnosti, jednostavne sportske igre i radionicu izrade prigodnog plakata, na koje su se uključili i članovi lokalne zajednice te volonteri iz Srednje škole Ivan Švear. Naš koordinator za osobe s invaliditetom, Juraj Pavković održao je intervju s našim gradonačelnikom, Javorom Bojanom Lešom. Intervju možete pročitati u nastavku.  

Facebook podijeli

Opširnije...

Na današnji dan, 1. ožujka 2021. godine, obilježili smo Međunarodni dan invalidskih kolica. 

Cilj obilježavanja je podizanje javne svijesti o pozitivnom utjecaju invalidskih kolica na osobe s invaliditetom, njihovu mobilnost, participaciju u aktivnostima svakodnevnog života te aktivnostima lokalne zajednice. Pomagala za kretanje pružaju osobama s invaliditetom osjećaj neovisnosti te utječu na sveukupno zadovoljstvo vlastitim životom. Međunarodni dan invalidskih kolica obilježava se kako bi se odalo priznanje osobama kojima je posao izrada invalidskih kolica te koji na taj način pružaju podršku i pozitivno utječu na život osoba s invaliditetom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Krajem prosinca 2020. i tijekom siječnja 2021. Udruga „Mali princ“ održala je šest online radionica u sklopu aktualnih projekata. Zbog trenutne situacije s COVID-19 virusom, primorani smo održavati radionice u online obliku.

Kreativne radionice i radionice socijalnih vještina i životnih kompetencija, Udruga provodi u sklopu Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Članovi su svake srijede dobili zadatak koji su mogli dobrovoljno odraditi unutar par dana od objave zadatka.

Facebook podijeli

Opširnije...

Udruga „Mali princ“ uspješno je završila program „Rastimo s Malim princem“ sufinanciran od strane Grada Ivanić-Grada.

Program je uključivao niz aktivnosti, od terapeutskih aktivnosti, igraonica, kreativnih i informatičkih radionica, senzibiliziranja i informiranja građana, evidentiranja arhitektonskih barijera te financiranja prostora u kojem Udruga djeluje od prosinca 2020. godine.

Facebook podijeli

Opširnije...

Stranica 1 od 70