Mali princ


Studeni je na izmaku, a kako je to već slučaj u Malom Princu, i ovaj mjesec ispunili smo mnogobrojnim aktivnostima. Na našoj listi aktivnosti možete pronaći svašta, od radionica socijalnih vještina i životnih kompetencija, preko informatičkih pa sve do kreativnih radionica, sportskih aktivnosti ili dramsko terapeutskih radionica. Za svakog po nešto, ovisno o interesima naših korisnika.

Facebook podijeli

Opširnije...

Dana 5. svibnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ održala je obilježavanje Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu postavili smo info pult pod nazivom "Nosimo zeleno za cerebralnu paralizu 2021.", u sklopu kojeg smo još jednom podsjetili sve naše građane na svakodnevne probleme s kojim se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom.  U tu svrhu smo nosili zelene majice i građanima dijelili zelene balone. Ujedno smo imali i druge popratne aktivnosti, jednostavne sportske igre i radionicu izrade prigodnog plakata, na koje su se uključili i članovi lokalne zajednice te volonteri iz Srednje škole Ivan Švear. Naš koordinator za osobe s invaliditetom, Juraj Pavković održao je intervju s našim gradonačelnikom, Javorom Bojanom Lešom. Intervju možete pročitati u nastavku.  

Facebook podijeli

Opširnije...

Na današnji dan, 1. ožujka 2021. godine, obilježili smo Međunarodni dan invalidskih kolica. 

Cilj obilježavanja je podizanje javne svijesti o pozitivnom utjecaju invalidskih kolica na osobe s invaliditetom, njihovu mobilnost, participaciju u aktivnostima svakodnevnog života te aktivnostima lokalne zajednice. Pomagala za kretanje pružaju osobama s invaliditetom osjećaj neovisnosti te utječu na sveukupno zadovoljstvo vlastitim životom. Međunarodni dan invalidskih kolica obilježava se kako bi se odalo priznanje osobama kojima je posao izrada invalidskih kolica te koji na taj način pružaju podršku i pozitivno utječu na život osoba s invaliditetom.

Facebook podijeli

Opširnije...

Krajem prosinca 2020. i tijekom siječnja 2021. Udruga „Mali princ“ održala je šest online radionica u sklopu aktualnih projekata. Zbog trenutne situacije s COVID-19 virusom, primorani smo održavati radionice u online obliku.

Kreativne radionice i radionice socijalnih vještina i životnih kompetencija, Udruga provodi u sklopu Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Članovi su svake srijede dobili zadatak koji su mogli dobrovoljno odraditi unutar par dana od objave zadatka.

Facebook podijeli

Opširnije...

Udruga „Mali princ“ uspješno je završila program „Rastimo s Malim princem“ sufinanciran od strane Grada Ivanić-Grada.

Program je uključivao niz aktivnosti, od terapeutskih aktivnosti, igraonica, kreativnih i informatičkih radionica, senzibiliziranja i informiranja građana, evidentiranja arhitektonskih barijera te financiranja prostora u kojem Udruga djeluje od prosinca 2020. godine.

Facebook podijeli

Opširnije...

Pred Vama je radionica za roditelje planirana u sklopu projekta "Fizikalna terapija za kvalitetniji i aktivniji život" kojeg financijski podržava Zagrebačka županija. Radionica je primarno namjenjena roditeljima djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, ali svakako i svima onima koju su zainteresirani za tematiku radionice.

Radionicu je za Vas pripremila stručna suradnica Udruge "Mali princ", gospođa Jasmina Car, magistra fizioterapije.

Facebook podijeli

Opširnije...

Kreativne radionice i radionice za socijalno aktiviranje i uključivanje korisnika, Udruga provodi u sklopu trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Proši tjedan članovi su dobili dva zadatka. Jedan od njih bio je napraviti božićno drvce sa svojim imenom, a drugi zasaditi pšenicu.

Facebook podijeli

Opširnije...

Udruga „Mali princ“ ovu je srijedu započela s provedbom online aktivnosti za naše članove. Zbog trenutne situacije s pandemijom COVID-19, nismo u mogućnosti provoditi aktivnosti u prostoru Udruge, pa smo tako preselili svoje radionice u online okruženje.

Kreativne radionice i radionice za socijalno aktiviranje i uključivanje korisnika, Udruga provodi u sklopu trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Facebook podijeli

Opširnije...

Dragi članovi, roditelji i svi Vi koji ćete sudjelovati na drugoj radionici za osnaživanje roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, koja se održava povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju i ljubazno Vas molimo za povratne informacije koje su nam neizmjerno važne kako bismo mogli pratiti uspjeh ovakvih radionica i valjano ih nadograđivati.

Facebook podijeli

Opširnije...

Na današnji dan, 17. studenog 2020. godine, obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom porođaju, koji je prvi put obilježen 17. studenog 2011. godine, a sva događanja vezana uz obilježavanje ovoga dana tradicionalno kulminiraju zajedničkim puštanjem ljubičastih balona. Nažalost, ove je godine situacija nešto drugačija zbog epidemioloških mjera uslijed kojih nisu dozvoljena okupljanja pa će se umjesto zajedničkog puštanja balona ovaj dan obilježiti na prilagođen, ali ne i manje poseban način.

Udruga „Mali princ“ je u čast svih Palčića, svih hrabrih roditelja koji su se suočili s jednim od najtežih životnih trenutaka, ali i svih onih koji su svojim kratkim boravkom u našim životima ostavili veliki i neizbrisiv trag, ljubičastim balonima podsjetila na ovaj neizmjerno važan dan.

Facebook podijeli

Opširnije...

Stranica 1 od 70