Mali princ


U drugoj godini Trogodišnjeg programa "Rastimo s Malim princem" nastavljamo s aktivnošću „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“. Aktivnost je dio Programa financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 U ovom tjednu smo gledali film, pleli lavandu i bili u posjetu Marijaninoj obitelji. Sve aktivnosti su nas podjednako veselile, a kako se sve odvijalo, pročitajte!

Utorak je osvanuo sunčan, a kako mi uvijek volimo boraviti na zraku, druženje smo započeli ispijanjem toplog napitka u hladu lipe ispred Udruge. Razgovarali smo o aktualnom nogometu i o tome koji bismo film pogledali. Odabir je pao na film “Coco i velika tajna”. Prije samog početka filma članovi su ispekli kokice te ih podijelili u zdjelice za svakoga. Film smo projicirali na zid, zamračili prostoriju i uživali u potpunom kino ugođaju. Napeta radnja filma, isprepletena sa smješnim situacijama, bila je garancija za dobru zabavu. Poslije odgledanog filma zaključili smo da u životu trebamo slijediti svoje snove te se potruditi da ih i ostvarimo. Pouka je bila da se trud i upornost uvijek isplate.

Sljedeće druženje smo obilježili pletenjem lavande i u igranju društvenih igara. Sve to smo zdušno radili pjevajući uz radio prijemnik. Za pjevanje su bile posebno raspoložene članice Mihaela i Ana te tako pokazale kako izvrsno prate melodiju i tekst pjesme. Uz pletenje lavande govorili smo i o njenim svojstvima te kako je možemo primjeniti u svakodnevnom životu. Druženje je do samog kraja bilo veselo, zanimljivo i poučno. Na kraju smo sve pospremili i pomagali jedni drugima dovršiti započeto razvijajući tako empatiju i želju za pomaganjem.

 

Tjedan smo završili posjetom Marijaninoj obitelji. Marijana je bila jako uzbuđena i željno nas iščekivala. Pripremila nam je zakusku, društvene igre i pričala nam o tome što ona radi u kući i oko kuće. Pozorno smo je slušali o tome kako radi vježbe na lopti za pilates, kako plete te kako pljevi i obrađuje vrt s mamom. Članovi su joj postavljali pitanja i sa zanimanjem slušali o Marijaninim hobijima. Pred kraj smo igrali igru pogađanja riječi i vrijeme nam je tako brzo proletjelo.

Tako je lijepo kada učimo jedni od drugih

i kada shvatimo da nema prepreka

ako smo dovoljno uporni i ako se trudimo!

Facebook podijeli