Mali princ


Ovaj tjedan (05.03.2018. – 09.03.2018.) započeli smo direktan rad s članovima u sklopu aktivnosti  „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“. Aktivnost je dio projekta „I ja imam svoje ja: pravo djece na integraciju i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici – II. faza“  financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mladu i socijalne politiku. Voditeljica aktivnosti je Marijana Gazić, učiteljica razredne nastave.

Tjedan smo započeli kreativnim radom. Izrađivali smo vunene „cofleke“ koje smo zatim pretvorili u privjeske. Ukrasili smo ih šljokicama. Članovi su vrlo rado prionuli kreativnom izražavanju. Aktivnost je obuhvaćala razvoj fine motorike, pažnje, razvoj kreativnih vještina. Najviše sreće među članovima izazvala je spoznaja da su nešto izradili vlastitim rukama!

       

U utorak smo posjetili Muzej Grada Ivanić-Grada. Članovi su u Muzeju saznali o sportašima iz Ivanić-Grada (Grgac - biciklizam, Kostelići - skijanje, Duh - streljaštvo). Slijedila je šetnja po starom Ivaniću gdje su članovi pronašli kuće obitelji Grgac i Kundek. Zatim smo posjetili slastičarnicu, zasladili se kolačima te naučili kako naručiti željeni kolač ili sok, gdje na računu piše koji je iznos naručenog, kako platiti račun. Sigurni smo da odabir najfinijeg kolača nije bio lak!  Isto tako smo sigurni da je dan bio vrlo zabavan te da su članovi imali prilike izraziti svoje vlastito mišljenje (o sportu, kolačima...) na način koji im je prilagođen i zanimljiv. Zahvaljujemo Muzeju Grada Ivanić-Grada što je članovima "Malog princa" omogućio posjet izložbi i svojim prostorima!

    

U srijedu smo, povodom Dana žena, izrađivali šarene pamučne ogrlice. Ogrlice smo poklonili našim mamama, bakama, sestrama, tetama…kao mali znak pažnje.

Članovi su izrazili želju da peku palačinke. Stoga smo napravili popis: što nam sve treba za palačinke? Svatko je dobio zadatak donijeti nešto s popisa. U četvrtak smo, odmah po početku druženja, počeli peći palačinke. Bilo je vrlo zabavno, a palačinke su bile jako ukusne! Nakon što smo se zasladili razgovarali smo o tome kako bi se četvrtkom posvetili izradi časopisa pri čemu bi članovi predstavili sebe, svoje interese, pisali bi o temama koje ih zanimaju. Svi članovi bili su oduševljeni idejom te su za početak obradili temu „Tko sam ja?“, s nekoliko zanimljivih činjenica o sebi.

Provedene aktivnosti omogućile su aktivno sudjelovanje članova u lokalnoj zajednici kao i mogućnost izražavanja vlastitog mišljenja po pitanju sporta, kreativnog rada i kuhanja.

Facebook podijeli