Mali princ


Dana 5. svibnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ održala je obilježavanje Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu postavili smo info pult pod nazivom "Nosimo zeleno za cerebralnu paralizu 2021.", u sklopu kojeg smo još jednom podsjetili sve naše građane na svakodnevne probleme s kojim se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom.  U tu svrhu smo nosili zelene majice i građanima dijelili zelene balone. Ujedno smo imali i druge popratne aktivnosti, jednostavne sportske igre i radionicu izrade prigodnog plakata, na koje su se uključili i članovi lokalne zajednice te volonteri iz Srednje škole Ivan Švear. Naš koordinator za osobe s invaliditetom, Juraj Pavković održao je intervju s našim gradonačelnikom, Javorom Bojanom Lešom. Intervju možete pročitati u nastavku.  

"KROZ RAD UDRUGE "MALI PRINC" POSEBNO SE VIDI SNAGA I VAŽNOST OVAKVIH UDRUGA" - INTERVJU S GRADONAČELNIKOM G. JAVOROM BOJANOM LEŠOM

Juraj Pavković: Dobar dan, s nama je danas gradonačelnik Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš. Gospodine Leš, veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti Vas na Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Drago mi je da ste tu sa nama pa ako možete kratko reći što mislite  o važnosti ovog dana i općenito o radu Udruge „Mali princ“?

Javor Bojan Leš: Evo pozdravljam Vas lijepo, i tebe posebno, kao i sve članove Udruge „Mali princ“. Moram naglasiti kako mi je izuzetno zadovoljstvo biti ovdje s vama. Također mi je zadovoljstvo podržati rad vaše Udruge, to cijenimo. Cijenimo i sav trud svih onih koji su u Udruzi i vidimo, percipiramo sve ono što se u Udruzi radi. Smatramo da je vaša Udruga jedan od pokretača grada Ivanić-Grada baš u tom smjeru pružanja pomoći i svega onoga što je potrebno osobama s invaliditetom, prvenstveno osobama koje boluju od ove opake bolesti. Kroz ovaj rad Udruge "Mali princ" posebno se vidi kolika je snaga ovakvih udruga i koliko je važno pokriti upravo taj sektor društva. Ono što institucije države, grada i županija ne uspijevaju, zapravo se uspijeva riješiti kroz rad ovakvih udruga pa tako i Udruge „Mali princ“, čiji je doprinos gradu i svemu onome što imamo u gradu neizmjeran.

JP: Gospodine gradonačelniče, ako može samo jedna mala edukacija. Cerebralna paraliza nije bolest, ona je stanje organizma.

JBL: Hvala lijepa, zahvaljujem se na tome, to je samo dokaz da uvijek možemo nešto naučiti u životu od osoba koje znaju o tome više.

JP: Ako sam Vas dobro shvatio, izuzetno pozitivno ocjenjujete rad Udruge „Mali princ“. Hoćemo li u budućnosti nastaviti ovako uspješnu suradnju?

JBL: Naravno da hoćemo i naravno da pozitivno ocjenjujem rad Udruge „Mali princ“. Grad je u nekoliko zadnjih godina izdvojio znatna materijalna i financijska sredstva upravo za rad Udruge „Mali princ“ zato što je prepoznajemo kao izuzetno važnu i bitnu za funkcioniranje našega grada i sasvim sigurno ćemo odlično surađivati kao što smo i dosad.

JP: Koji su Vam planovi za budućnost?

JBL: Planova je puno, u svakom slučaju plan i program je daljnji razvoj našega grada u svim segmentima, od osnovnog, vrtićkog, preko školskog, srednjoškolskog do visokoškolskog obrazovanja, do razvoja privrede, također i donošenja raznih socijalnih mjera, svakako jedan od važnijih dijelova je i stanogradnja, poticanje stanogradnje i ostanak mladih. Mislim da smo na dobrom putu da Ivanić-Grad postane grad sporta, grad turizma, prvenstveno zdravstvenog turizma i grad mladih, prilagođen mladim obiteljima s djecom.

JP: Uvijek mi je zadovoljstvo razgovarati s Vama, hvala Vam na ovom brzinskom intervjuu.

JBL: Također i meni, zahvaljujem ti se na ovom malom intervjuu, uvijek je ugodno razgovarati s tobom i tako je bilo i danas. Drago mi je da smo uspjeli popričati i da smo se mogli dotaknuti nekih tema. Nadam se da ćemo to činiti i ubuduće.

Facebook podijeli