Mali princ


Dana 5. svibnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ održala je obilježavanje Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. U sklopu obilježavanja ovog važnog datuma, naš koordinator za osobe s invaliditetom, Juraj Pavković održao je intervju s načelnikom općine Križ, g. Markom Magdićem. Intervju možete pročitati u nastavku.

 

"OVO SADA VEĆ POSTAJE DUGOGODIŠNJA SURADNJA" - Intervju s načelnikom općine Križ, g. Markom Magdićem. 

Juraj Pavković: Danas je sa nama načelnik općine Križ, gospodin Marko Magdić. Veliko mi je zadovoljstvo da Vas mogu pozdraviti danas na Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Možete li ukratko reći nešto o radu udruge „Mali princ“ i općenito o cerebralnoj paralizi.

Marko Magdić: Prije svega Vas pozdravljam i drago mi je da mogu biti s Vama danas ovdje. Ovo sada već postaje dugogodišnja suradnja. Čestitam svim članovima udruge „Mali princ“ na svim inicijativama, mislim da nam je suradnja bila i više nego korektna i da smo sve dosadašnje suradnje uspjeli zaključiti na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je da me zovete na događanja udruge „Mali princ“ i uvijek se odazovem jer mislim da se udruga dokazala dosadašnjim radom, samim time što je realizirala dosta projekata, što povlači sredstva i iz drugih izvora financiranja te što sve svoje inicijative radi pod djelatnosti onoga što je, a to je udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom.

JP: Ako sam Vas dobro razumio, izuzetno ste pozitivno ocijenili rad udruge „Mali princ“? Hoćemo li u budućnosti nastaviti našu suradnju?

MM: Ono što vam mogu obećati je da ćete, kao što smo vidjeli u dosadašnjoj suradnji, uvijek imati moju podršku i podršku općine Križ.

JP: Nismo se dotaknuli pandemije COVID-a – 19, pa nam recite što je općina Križ poduzela na sprečavanju širenja pandemije?

MM: Kod nas se situacija počela smirivati, u svakom slučaju poduzete su mjere koje su pomogle građanima i firmama u određenim olakšicama. Mi smo donirali određena sredstva gradskom Crvenom križu. Općenito je situacije neizvjesna, ali nadamo se da ćemo zajedničkim naporima, i uz naše operativne snage i uz stožer civilne zaštite koji je na terenu, uspjeti suzbiti tu pandemiju. Mislim da će i građani bit odgovorni.

JP: Pozivamo sve da se cijepe. Koji su vaši planovi za budući rad na području općine Križ? Čujemo da je u planu izgradnja novog vrtića, rekonstrukcija parka pa ako možete nešto kratko i o tome?

MM: Ono što je nama bitno je da imamo kontinuitet, jer smo u zadnjih 8 godina dokazali da je općina Križ odradila niz projekata za naše građane. Novi dječji vrtić je praktički gotov, početi će s radom u devetom mjesecu. Osim predškolskog odgoja općine Križ, uloženo je i 2 milijuna kuna u školstvo u zadnje 4 godine te su planirana daljnja ulaganja u infrastrukture kao što su ceste, domovi, kultura i ostali segmenti društva.

JP: Gospodine Magdić, bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s Vama. Hvala Vam na odazivu i puno pozdrava.

MM: Hvala vam na intervjuu, puno pozdravljam sve članove udruge „Mali princ“ i nadam se budućoj suradnji.

Facebook podijeli