Mali princ


Dana 5. svibnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ održala je obilježavanje Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu, gdje je bio postavljen naš info pult "Nosimo zeleno za cerebralnu paralizu 2021.", posjetio nas je načelnik općine Kloštar-Ivanić, g. Željko Filipović, s kojim je naš koordinator za osobe s invaliditetom, Juraj Pavković, održao prigodan intervju.

"POHVALJUJEM RAD UDRUGE I OPĆINA PODRŽAVA NJEN RAD" - Intervju s načelnikom općine Kloštar Ivanić, g. Željkom Filipovićem

Juraj Pavković: S nama je načelnik općine Kloštar Ivanić, g. Željko Filipović. Gospodine Filipović, budući da ste upravo izašli pobjednički iz najveće bitke svoga života s koronavirusom, imate li neku poruku za sve one koji su Vas podržavali i bdjeli nad Vašim stanjem?

Željko Filipović: Imam poruku, zahvaljujem svima koji su dali podršku. Ova bolest, koja je zahvatila i mene nije bezazlena, zahvaća bilo koga, nema pravila, to sam vidio svojim očima u bolnici, gdje su vrhunski liječnici i vrhunske medicinske sestre, svi daju sve od sebe.

Juraj Pavković: Danas kad ste se vratili na dužnost, okupili smo se u Ivanić-Gradu kako bi obilježili Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom, pa ako možete nešto reći o radu Udruge „Mali princ“ i općenito o cerebralnoj paralizi.

Željko Filipović: Ocjenjujem rad Udruge „Mali princ“ kao jako dobar. Obilježava dane vezane uz bolesti, ali i sve ono što je bitno i za male i za velike. I na taj način pratimo i znamo kako je tim osobama, a njima je onda lakše to sve prebroditi i nadamo se danas-sutra naći lijek i za ovu bolest, a i za svaku drugu bolest.

Juraj Pavković: Ako može samo jedna mala korekcija i edukacija, cerebralna paraliza nije bolest nego stanje organizma. Hoćemo li u budućnosti nastaviti suradnju između udruge „Mali princ“ i općine Kloštar Ivanić?

Željko Filipović: Naravno da ćemo nastaviti suradnju, uvijek je bila dobra, nadamo se da će biti i još bolja. Pohvaljujem rad Udruge „Mali princ“ i općina Kloštar Ivanić podržava njen rad.

Juraj Pavković: Ako može zadnje pitanje, koji su Vaši budući planovi za općinu Kloštar Ivanić?

Željko Filipović: Učinit ćemo sve da možemo povući sredstva iz EU, županije, ministarstva, fonda za zaštitu okoliša za projekte koje rješavamo. DVD Kloštar Ivanić treba novi prostor, ići ćemo na obnovu toga. Druga faza je obnova igrališta za djecu, hvala Bogu, djece imamo sve više, to možemo vidjeti po prijavama za upis u vrtić, a kako je krenulo možda ćemo morati u dogradnju vrtića, opet. Što je lijepi problem općine, ali bit će riješeno. Pobrinut ćemo se i za ostalu infrastrukturu općine, kao što su izgradnja domova, uređenje prometnica i nogostupa i dr.

Juraj Pavković: Gospodine Filipović, uvijek je bilo izrazito zadovoljstvo pričati s Vama, još jednom čestitamo na oporavku. Svima nam je drago da ste se odazvali, a osobito meni.

Željko Filipović: I meni je drago razgovarati s tobom, vidi se tvoja predanost radu u Udruzi „Mali princ“, samo tako nastavi. Čestitam svim članovima Udruge „Mali princ“ na trudu i radu, te mislim da je isti bitan za društvenu okolicu općine Kloštar Ivanić, općine Križ, grada Ivanić-Grada, pa i šire.

Facebook podijeli