Mali princ


Udruga „Mali princ“ uspješno provodi projekt „I ja imam svoje ja: pravo djece na integraciju i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici – II. faza“. Projekt obuhvaća prava i participaciju djece, kroz osnaživanje, edukaciju, uključivanje učenika iz lokalne zajednice i djece s teškoćama u razvoju za integrirano sudjelovanje u izražavanju mišljenja i osjećaja kroz kreativan, ekološki održiv način. Financijsku podršku projektu osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U veljači smo započeli s provedbom aktivnosti „Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku“. Navedena aktivnost obuhvaća strukturirano provođenje slobodnog vremena, s ciljem osnaživanja i pripreme djece za uspješnu aktivnu participaciju i izražavanje mišljenja.

Stručnom timu „Malog princa“, za potrebu provedbe navedene aktivnosti, pridružila se Marijana Gazić, diplomirana učiteljica razredne nastave. Voditeljica Marijana osmislila je plan aktivnosti za naredni period, a čija će provedba omogućiti usvajanje vještina izražavanja mišljenja i spoznaju o brojnim novim mogućnostima aktivnog provođenja slobodnog vremena.

Početkom ožujka počinje direktan rad s članovima Udruge. Osmišljeno je mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti od kojih izdvajamo pokretanje časopisa, niz kreativnih aktivnosti, ekološke radionice (uređenja okoliša Udruge, sadnja začinskog bilja…), usvajanje zdravih životnih navika (tjelovježba, zdrava hrana), bonton i ostale aktivnosti svakodnevnog života.

Aktivnost slobodnog vremena uz organiziranu podršku provoditi će se tijekom radnog tjedna u trajanju od 4 sata dnevno. Aktivnost se provodi do 30.04.2018., a zatim u svibnju počinje ciklus kreativnih radionica "Da mi je zlatna ribica".

Veselimo se ponovnoj provedbi aktivnosti "Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku" koja se u 2017. godini provodila tijekom ljetnih mjeseci i pokazala se vrlo značajnom za naše članove.

 

Facebook podijeli