Mali princ


U ponedjeljak, 06. studenog 2017., u prostorijama Centra za civilne inicijative u Zagrebu održana je radionica Financijsko upravljanje: Vođenje financija udruge. Radionica se održala za organizacije na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ispred udruge "Mali princ" na radionici je sudjelovala Srđana Šimac, voditeljica programa i projekata Udruge.

Radionica se provodi u sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg provodi Centar za civilne inicijative uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Cilj radionice je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnoga društva i ostalih dionika iz lokalne zajednice o osnovama financijskog upravljanja organizacijom. Na radionici su obrađene teme koje se odnose na kvalitetno vođenje financija organizacije civilnog društva:

  • RNO broj (broj u Registru neprofitnih organizacija)
  • jednostavno i dvojno knjigovodstvo
  • otvaranje i obrada putnih naloga, putnih računa, pokrivanje troškova putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere, honorarno zaposlene osobe, korištenje privatnog vozila u službene svrhe
  • ugovori o djelu, autorski ugovori, porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima
  • financijski dokumenti koje svaka udruga treba imati te zakonodavne obveze u financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i druge teme

Po završetku radionice prisutni su mogli dobiti savjetodavnu podršku za specifična pitanja.

Zahvaljujemo Centru za civilne inicijative što nam je omogućio sudjelovanje na radionici! Kvalitetno financijsko upravljanje jedan je od osnovnih preduvjeta za uspješan rad Udruge. Naša Udruga ulaže u edukaciju svojih zaposlenika te smatra ovu radionicu izrazito korisnom, posebno u svjetlu novih zakona i promjena kojih su se udruge dužne pridržavati.

Facebook podijeli