Mali princ


Svake godine, 17.11., Udruga „Mali princ“ obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, takozvani Dan Palčića.

Ove godine, organizirali smo još jednu igraonicu i kreativnu radionicu tijekom koje su naši članovi, volonteri Udruge i volonteri iz SŠ Ivan Švear pogledali crtani film, družili se uz igru, bojanje tematskih bojanki te su crtali palčiće na svoj palac, a sve uz pomoć izdašne donacije poduzeća Ledo, koje nam je poslalo preko 5 kilograma sladoleda!

Tko su palčići?

Palčići predstavljaju prijevremeno rođenu djecu, a budući da se rađaju nezreli te kako bi preživjeli, potrebna im je neophodna podrška medicinskih uređaja i visoka razina stručnosti i pažnje visokoobrazovnih djelatnika. U cijelom svijetu, 1 od 10 djece se rodi prijevremeno, a u Republici Hrvatskoj, to je više od 2.600 djece godišnje, odnosno 7 svaki dan. Svake godine u cijelom svijetu umire preko milijun djece zbog prijevremenog rođenja.

Glavna boja ovog Dana je ljubičasta, a predstavlja osjetljivost i iznimnost.

Želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali na našoj radionici i Ledu na velikoj donaciji!

Također pozivamo sve voljne da u susret Međunarodnom danu svjesnosti o prijevremenom rođenju iscrtaju svoje palčeve i podignu ih u čast najmanjih, najhrabrijih palčića! Svoje fotografije nam možete poslati ili objaviti u komentar!

Facebook podijeli