Mali princ


Udruga Mali princ započela je s provođenjem aktivnosti provođenja slobodnog vremena uz organiziranu podršku za članove naše Udruge, u sklopu Trogodišnjem programa financiranog  od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Protekli tjedan članovi Udruge mogli su uživati u raznim zanimljivim aktivnostima, a pritom i naučiti nešto novo. Tjedan je započeo s upoznavanjem članova s načinima zdrave prehrane, a jedan od njih je bilo i pravljenje zdravih voćnih sokova tzv. „smoothija“. Članovima je bilo dostupno sezonsko voće i povrće (banane, jabuke, ribizl, smokve, marelice, breske, mrkve, blitva, krastavci) te su se okušali u izradi istih. Tom prilikom naučili su nešto više o dobrobiti voća i povrća na zdravlje, koliko je voća potrebno za dnevni unos vitamina i hranjivih tvari u organizam i sl. Sljedeći dan bio je rezerviran za odlazak u kupovinu. Prije samog početka, zajedno s članovima napravljen je popis za kupnju, donesen je budžet koji je potreban za kupnju i slijedio je odlazak u trgovinu. Ova aktivnost pokazala se važnom zbog potrebe za učenjem obavljanja jednostavnih poslova potrebnih za svakodnevni život, kao i važnost poznavanja vrijednosti novca i korištenja istoga. Nakon kupnje, s članovima je napravljen plan odlaska u šetnju s ciljem učenja vještina snalaženja u prometu i lakšeg prepoznavanja prometnih znakova i propisa. Prije same šetnje podsjetili smo se kako se pravilno prelazi cesta, kojom se stranom ceste treba hodati kada nema nogostupa za pješake, po kojoj strani se treba voziti biciklom ukoliko nema označene biciklističke staze te koja nam je oprema potrebna za bicikl/šetnju noću.

U sklopu organiziranih aktivnosti posjetili smo i Muzej Ivanić Grada. Članovi su naučili nešto novo o povijesti Ivanić Grada te su imali priliku iskusiti nešto novo i vidjeti izložbu starih predmeta koji su bili značajni u povijesti Ivanića. Ova aktivnost osvijestila je članove o važnosti cijeloživotnog učenja te im pokazala nove načine provođenja slobodnog vremena u vlastitom gradu.

Članovi su vrlo pozitivno reagirali na provedene aktivnosti, naučili su nove vještine, a pritom se i dobro zabavili.

 

Autor članka: Maja Romanić, voditeljica aktivnosti Slobodno vrijeme uz organiziranu podršku

Facebook podijeli