Mali princ


Sada kada su se malo slegli dojmovi i kada smo malo posložili sva ova lijepa događanja proteklih dana, evo nas da o svemu informiramo i naše drage čitatelje i članove. Bila je tu Bučijada, uključujući  pripreme, suradnju sa Srednjom školom i sa slastičarnicom Janica, donacije naših dragih građana, sudjelovanje na XXI. Simpoziju osoba s invaliditetom, pripreme za Zurka show…

Događaj koji je najviše obilježio naš protekli radni tjedan i koji nam je ujedno i jedna od najdražih manifestacija zasigurno je Bučijada. Htjeli smo prikazati našim posjetiteljima našu Udrugu u najboljem izdanju i sa svim našim kreativnim radovima koje smo marljivo pripremali, pa smo se tako već tjednima unaprijed počeli pripremati i organizirati razne kreativne aktivnosti . Trud se isplatio na najbolji mogući način, a posjetitelji na štandu, naši članovi, građani, ali i gosti iz Zagreba i okolnih mjesta pokazali su pozitivne dojmove i podržali nas svojim donacijama, pri tome pohvalivši naše ukrasne kutijice i slike. Zajedno smo skupili ukupno 1.710,00kn na štandu, a sredstva će biti utrošena za daljnji rad i napredak Udruge, za dobrobit naših članova, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Ovim putem htjeli bismo u ime cijele Udruge Mali princ uputiti jedno veliko HVALA svima koji su nas podržali i posjetili na štandu te svim dragim ljudima koji prate naš rad putem internetskih i facebook stranica i razvesele nas ponekad nekom donacijom, a kojima nismo imali priliku osobno zahvaliti. Također zahvaljujemo i slastičarnici „JANICA“ iz Ivanić-Grada (i vlasnici gđi Dragici Škulec i svima ostalima), koja je ukrasila svoj prostor likovnim radovima naših malih prinčeva i princeza sa Igraonice, s prigodnim motivima buča, sladoleda i kolača i na taj način pokazala empatiju i socijalnu osjetljivost za djecu s teškoćama u razvoju u svome radu i poslovanju.

     

Hvala još jednom i našim srednjoškolcima koji su pomogli u stvaranju šarenih kutijica, našoj predsjednici Gordani koja je kontinuirano volonterski uključena u kreativni rad cijelo vrijeme, našim mamama iz Udruge na donacijama dekorativnih buča i domaćeg povrća te ukrasnih starinskih predmeta za štand, našim donatorima drvenih kutijica, volonterima, zaposlenicima, članovima, cijelom timu Malog princa i svima koji su na bilo koji način pomogli i omogućili da sve prođe na najbolji mogući način.

     

Posebna atrakcija ove godine bio nam je Bučimir koji je osvojio srca svih posjetitelja na našem štandu, ali i slučajnih prolaznika. Iako naizgled namršten, svima je izmamio osmijeh na lice i poklonio nam kroz fotografiranje s njim nezaboravne i unikatne uspomene s Bučijade.

     

Odmah nakon Bučijade nastavili smo aktivno s našim radom, te u ponedjeljak, 18. listopada 2016. sudjelovali na XXI. Hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem. Raspravljalo se o ranoj intervenciji, inkluzivnom dodatku, osobnim asistentima, te se nadamo da će zaključci sa Simpozija imati pozitivne rezultate za kvalitetu osoba s invaliditetom te da će se na temelju toga pokrenuti neke pozitivne promjene. Nažalost, još uvijek neke probleme i pitanja koja bi trebala biti riješena sustavno za osobe s invaliditetom, i dalje se moraju rješavati na razini Udruge i često ovise o projektnim aktivnostima, umjesto da budu osigurana i riješena kontinuirano.

Naša Udruga nastavlja s nizom lijepih događanja, tako da smo se odmah nakon Bučijade posvetili pripremama za nadolazeći ZURKA SHOW koji se planira održati idući mjesec. Članovi Udruge Mali princ- djeca s teškoćama u razvoju, zajedno s djecom iz lokalne zajednice koja su uključena u aktivnosti Udruge te s našim volonterima, pripremaju u sklopu Igraonice pjesmu koju će otpjevati u sklopu nadolazećeg događanja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane roditelje čija su djeca članovi Udruge da nam se pridruže iduće srijede, od 17.30h kako bi zajedno krenuli s uvježbavanjem pjesme, družili se, pjevali i zabavili se u zajedničkim aktivnostima. Ako volite glazbu, ako uživate u pjevanju i želite s Malim princem stvoriti posebno drage uspomene, pridružite nam se, vidimo se :)

 

Facebook podijeli