Mali princ


Blagdansko vrijeme, kao što nam je svima poznato još uvijek traje, pa tako ni nas u udruzi „Mali princ“ to nikako nije moglo zaobići.

Ulazak u novu godinu, u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“, pogotovo na ovim našim već dobro poznatim igraonicama, nije mogao proteći nikako drugačije nego uz puno smijeha, pjesme i veselja. Tako i ova naša prva ovogodišnja igraonica, održana 04.siječnja 2017. godine nije mogla nikako drukčije proteći. Tako su se već početkom igraonice krenuli skupljati naši mali i veliki prinčevi i princeze prepuni želje i volje za druženjem. Odmah po dolasku, naši mali i veliki članovi, zajedno sa našim djelatnicima te uvijek vrijednim volonterima, uhvatili su se raznoraznih društvenih igara usput pretresajući što je tko i gdje radio za Novu godinu. U tom zaigranom zanosu ni primijetili nismo vrijeme a kamoli stvari koje se odvijaju oko nas. Tako se naša voditeljica Srđana, u to vrijeme, pojavila sa kutijom punom nekakvih „bijelih proizvoda“. E ti „bijeli proizvodi“, hvalevrijedna su donacija firme „Ivanićplast“ d.o.o. koja je odlučila dio svog asortimana uporabih predmeta od plastike donirati udruzi „Mali princ“. Tako su se među tim predmetima našli tacne, kuhače, šalice te zdjelice na čemu smo im jako zahvalni. Još se dojmovi od tih iznenadnih darova nisu ni slegnuli, a već su stigli novi. Naime, iz tvrtke „Eurocentar“ iz Zagreba, za koje smo izrađivali božićne kuglice za bor, stigli su nam slatkiši koje su njihovi djelatnici skupili te donirali našim malim prinčevima. Trenutak kad su ti slatkiši u velikoj crvenoj vreći stigli pred okupljene, podsjetio nas je malo i na djeda Božićnjaka te je to bio još veći okidač ushićenja i veselja među našim, pogotovo najmanjim članovima. To je bilo kao točka na „i“ u ovo poodmaklo blagdansko vrijeme. Također, dobili smo i donaciju igračaka, slatkiša i bilježnica od Caritasa iz Ivanić-Grada. Veliko hvala svim donatorima.

Na ovoj veseloj igraonici uvelike su nam i ovoga puta pomogli i naši volonteri koji su našim malim i velikim prinčevima uvelike uljepšali ove blagdanske dane na čemu im se neizmjerno zahvaljujemo.

Autor članka: Daniel Hnažek

Facebook podijeli