Mali princ


  Proteklog vikenda, 20. i 21.10.2018., u Ivanić-Gradu je održana 14. po redu Bučijada. Udruga "Mali princ" je i ove godine sudjelovala izlaganjem ukrasnim i uporabnim predmetima koje naši članovi izrađuju uz pomoć volontera i zaposlenika. Na našem je štandu bilo jako veselo i aktivno.

Pripremili smo neke novosti, pa smo tako osim naših kutijica ukrašenih salvetnom tehnikom, imali prekrasne šareno obojane i mašnicama ukrašene teglice i uz njih sjemenke malih ukrasnih bućica. Također smo izrađivali vesela strašila od balona koja su se posebno sviđala djeci. Imali smo i naš okvir za slikanje, te Bučimira koji je ove godine dobio i pojačanje, svoju prijateljicu Bučimirku. Prolaznici su bili oduševljeni i zaustavljali su se na našem štandu da bi se slikali u okviru s Bučimirom i Bučimirkom.

   Na Bučijadi je bilo puno izlagača i raznih događanja. Ulice su bile pune štandova na kojima su se mogli vidjeti predmeti od drveta i keramike, nakit, proizvodi od buča kao što su bučino ulje, sjemenke, bučino brašno i ostalo. Održane su mnoge radionice i predstave za djecu, jahanje na konjima, a postavljen je bio i lunapark, vatrogasni poligon i drugo. Po cijelom gradu bile su postavljene instalacije od buča koje su posjetitelji mogli pogledati. Organizirana je bila vožnja kočijom i kolima koja vuku konji. Uživati se moglo i u tradicionalnim jelima kao što su juha od buče, bučnica, kolači i pizze s bučom, i još mnogo toga.

   Zahvaljujemo svim volonterima, njih 7, koji su nam se pridružili i pomogli nam na štandu kroz 17 sati volontiranja. Na pripremama ih je sudjelovalo i pomagalo još i više, ukupno 13 volontera, kroz 12 sati kreativnih radionica. Također zahvaljujemo svim posjetiteljima uz pomoć kojih smo skupili 2 525,85 kuna za potrebe naše Udruge. Vidimo se i sljedeće godine!

Facebook podijeli