Mali princ


 

U sklopu projekta „Samo želim priliku – socijalna i radna integracija osoba s invaliditeta“ kojeg financijski podržava Zaklada GNK Dinamo „Nema predaje“, 7. i 8. lipnja 2021. godine, Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ održala je tri edukativne radionice „Razlike nisu važne“ u Dječjem vrtiću Ivanić-Grad.

Projekt "Samo želim priliku - socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom" usmjeren je na poticanje socijalne i radne integracije osoba s invaliditetom kroz stvaranje preduvjeta na lokalnoj razini za ravnopravnu integraciju osoba s invaliditetom u odgojno – obrazovne ustanove, aktivnosti zajednice i tržište rada.

Integracija osoba s invaliditetom u odgojno – obrazovne ustanove potiče se provođenjem aktivnosti „Pomoć u učenju“ uz primjenu asistivne tehnologije za potpomognutu komunikaciju te provođenjem edukativnih radionica za djecu u školi i vrtićima.

Cilj edukativne radionice je djecu predškolske dobi senzibilizirati za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom i na taj način stvoriti pozitivno okruženje. Edukativne radionice „Razlike nisu važne“, provedene su u tri vrtićke skupine djece predškolske dobi, jedna radionica održana je u objektu „Livada“, te dvije u objektu „Suncokret“.

Kroz igru, nastojalo se objasniti djeci što nas sve čini različitima te kako nas te razlike ne sprječavaju da se međusobno prihvaćamo i poštujemo. Kroz provedene aktivnosti djeca su došla do zaključka kako nije u redu isključivati druge zbog njihovih razlika jer razlike su ono što nas čini posebnima!

Podsjećamo da je Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "Mali princ" za spomenuti projekt dobila donaciju u iznosu od 60.000,00 kuna na natječaju za donacije kojeg je u prosincu 2020. godine raspisala Zaklada GNK Dinamo "Nema predaje".

Više informacija o Zakladi možete pročitati na linku: http://zakladanemapredaje.hr/

Facebook podijeli