Mali princ


U sklopu projekta „Samo želim priliku – socijalna i radna integracija osoba s invaliditeta“ kojeg financijski podržava Zaklada GNK Dinamo „Nema predaje“, 28. svibnja 2021. godine, Udruga „Mali princ“ održala je edukativnu radionicu „Razlike nisu važne“ u Dječjem vrtiću „Roda“.

Projekt "Samo želim priliku - socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom" usmjeren je na poticanje socijalne i radne integracije osoba s invaliditetom kroz stvaranje preduvjeta na lokalnoj razini za ravnopravnu integraciju osoba s invaliditetom u odgojno – obrazovne ustanove, aktivnosti zajednice i tržište rada. Integracija osoba s invaliditetom u odgojno – obrazovne ustanove potiče se provođenjem aktivnosti „Pomoć u učenju“ uz primjenu asistivne tehnologije za potpomognutu komunikaciju te provođenjem edukativnih radionica za djecu u školi i vrtićima.

Cilj edukativne radionice je djecu predškolske dobi senzibilizirati za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom i na taj način stvoriti pozitivno okruženje. Radionicu u Dječjem vrtiću "Roda" vodio je i naš koordinator za osobne asistente, Juraj Pavković, koji je djeci kroz igru objasnio što nas sve to čini različitima te kako nas te razlike ne sprječavaju da se međusobno prihvaćamo i poštujemo. Kroz provedene aktivnosti  djeca su došla do zaključaka kako nije u redu isključivati druge zbog njihovih razlika jer razlike su ono što nas čini posebnima!

Podsjećamo da je Udruga "Mali princ" za spomenuti projekt dobila donaciju u iznosu od 60.000,00 kuna na natječaju za donacije kojeg je u prosincu 2020. godine raspisala Zaklada GNK Dinamo "Nema predaje".

Više informacija o Zakladi možete pročitati na linku: http://zakladanemapredaje.hr/ 

 
 
 
 
Facebook podijeli