Mali princ


U sklopu projekta „Samo želim priliku - socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom“ kojeg financijski podržava Zaklada GNK Dinamo „Nema predaje“, osigurana su sredstva u iznosu od 8.000,00 kn za prilagođene treninge, odnosno vježbe u bazenu „Za dobar stav“ za osobe s invaliditetom. Vježbe su prilagođene korisnicima te pomažu relaksiranju mišićne muskulature i ispravljaju držanje, a izvode su u suradnji s Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Naftalan.

Projekt „Samo želim priliku – socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom“ usmjeren je na područje ljudskih prava, odnosno na poticanje socijalne i radne integracije osoba s invaliditetom kroz stvaranje temeljnih preduvjeta na lokalnoj razini za olakšanu i ravnopravnu integraciju osoba s invaliditetom u odgojno-obrazovne ustanove, aktivnosti zajednice i na tržište rada. Djelovanje u sva tri smjera potrebno je kako bi se na razini lokalne zajednice stvorila svojevrsna sinergija za prihvaćanje različitosti iz različitih aspekata i kako bi dodatno „razbile“ predrasude o osobama s invaliditetom i njihovim mogućnostima. Dijete s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ne vrijedi manje od prosječnog djeteta koje pohađa isti razred, osoba s invaliditetom može biti kvalitetan sportaš, predan i koristan zaposlenik te vjeran prijatelj, a upravo ovim projektom stvoriti će se okruženje u kojem će imati priliku to i ostvariti.

Integracija osoba s invaliditetom u odgojno-obrazovne ustanove poticat će se provedbom aktivnosti „Pomoć u učenju“ uz primjenu asistivne tehnologije za potpomognutu komunikaciju te provedbom prilagođene edukativne radionice za djecu u školi/vrtiću. Integracija osoba s invaliditetom u aktivnosti zajednice poticat će se uključivanjem naših korisnika u sportske aktivnosti, nogometne treninge i posjete nogometnim utakmicama, vježbe u bazenu „Za dobar stav“ te u kreativne radionice „Naš doprinos zajednici“. Integracija osobama s invaliditetom na tržište rada poticat će se uključivanjem naših korisnika u informatičke radionice te provedbom edukacija za poslodavce o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

U petak, 12. veljače 2021. godine, održan je prvi termin vježbi „Za dobar stav“ pod stručnim vodstvom kineziologinje Mateje Vorel. Već po dolasku na bazen, korisnici nisu mogli sakriti oduševljenje novom aktivnošću koju im je pružila naša Udruga. Sudjelovalo je 9 korisnika u dobi od 7 do 30 godina. Osim programom predviđenih vježbi „Za dobar stav“, korisnici su imali priliku pokazati svoje umijeće plivanja u plitkom, ali i dubokom bazenu. S nestrpljenjem se iščekuje sljedeći trening!

Podsjećamo da je Udruga „Mali princ“ za spomenuti projekt dobila donaciju u iznosu od 60.000,00 kuna na natječaju za donacije kojeg je u prosincu 2020. godine raspisala Zaklada GNK Dinamo „Nema predaje". Ujedno, riječ je o najvećem iznosu dodijeljene donacije, na što je Udruga osobito ponosna. Vježbe „Za dobar stav“ u vodi su samo jedna od iznimno značajnih aktivnosti na ovom projektu.

Facebook podijeli