Mali princ


Portal volonteri.hr inovativni je on-line sustav za brzo i učinkovito pretraživanje ponude volonterskih pozicija i potražnje volontera. Ovaj portal će volonterima omogućiti kvalitetno pretraživanje podataka, filtriranje volonterskih poslova i preklapanje (matching) definiranih značajki. Organizatorima volonterskih programa pružit će mogućnost promocije rada organizacije, objave volonterskih poslova i povezivanje s osobama koje će doprinijeti volontiranjem u njihovoj organizaciji.

Portal volonteri.hr ima jedinstveni sustav prepoznavanja volonterskih vještina, interesa i lokacija volontiranja, "matchinga" - onoga što volonteri znaju i onoga što organizacije trebaju. Samim time olakšan je put od organizatora volontiranja do pronalaska volontera kvalificiranih za volontiranje u određenim programima, projektima i aktivnostima. Ovaj jedinstveni sustav je prvi u Hrvatskoj specijaliziran za ovu vrstu oglašavanja ponude i potražnje, omogućava volonterima da se sami prijave za programe i aktivnosti, te tako olakšava organizaciju samih događanja. Osim toga, portal volonteri.hr ima i sustav ocjenjivanja volontera putem kojega će se profilirati najkvalitetniji volonteri, ali i organizacije.

Portal volonteri.hr razvijen je u sklopu projekta "Zajednica sa srcem" čiji je nositelj udruga IKS iz Petrinje. Projekt se provodi s ciljem jačanja kapaciteta ključnih dionika u razvoju održivih volonterskih programa. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te projektni partneri.

Facebook podijeli