Mali princ


Dana 18. rujna 2019. u prostoru Hotela Sport u Ivanić-Gradu održana je velika zajednička volonterska akcija INA Kluba volontera i članova Udruge „Mali princ“, u sklopu projekta „(D)eko kutak-  Izrada dekorativnih predmeta od eko-materijala za integraciju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu“, financiranog od INA-e (MOL-grupa) u iznosu od 1.704 EURA.

 

Cilj volonterske akcije je izrada dekorativnih ukrasnih predmeta od prirodnih, održivih materijala i poticanje ekološke svijesti u lokalnoj zajednici.

U sklopu volonterske akcije provodile su se kreativne aktivnosti ukrašavanja drvenih predmeta decoupage-tehnikom i socijalizacijske aktivnosti za poticanje uključivanja osoba s invaliditetom u socijalne odnose. Sudjelovalo je ukupno 40 volontera, roditelja, djece i osoba s invaliditetom.

Početak volonterske akcije bio je u 9 sati uz međusobno upoznavanje i doček uz kavu i kiflice u toploj prijateljskoj atmosferi. Nakon uvodnog dijela i pozdravnog govora, slijedile su upute za rad i podjela volonterskih aktivnosti. Volonteri i članovi Udruge neumorno su zajedničkim snagama izradili brojne ukrasne predmete od prirodnih materijala, koji će biti predstavljeni lokalnoj zajednici u sklopu nadolazećih manifestacija.

U sklopu projekta osigurane su i didaktičke igračke od prirodnih materijala za naše najmlađe članove, kako bi kroz igru i terapeutske aktivnosti mogli dodatno razvijati sve svoje potencijale, te je na taj način omogućena i dugoročna održivost projekta.

Za sve volontere bio je organiziran ručak te prigodni promotivni materijali i pokloni od ekoloških materijala nakon završetka volonterske akcije.

Ono što nas je najviše razveselilo i ostavilo poseban dojam jest topao, iskren i prijateljski način na koji su naši volonteri pristupili našim članovima i osobama s invaliditetom – prijateljski, uz razgovor, pomaganje, osmijeh, brižno i s puno razumijevanja za sve njihove potrebe i mogućnosti.

Vjerujemo da će ovaj poseban dan ostati svima nama još dugo u lijepom sjećanju i veselimo se budućoj uspješnoj suradnji.

Hvala dragi volonteri, roditelji, donatori i svi koji ste nam na bilo koji način pomogli ostvariti ovaj poseban događaj!

 

Facebook podijeli