Mali princ


Aktivnosti u rujnu zaključili smo volonterskom radionicom koju smo 30. rujna održali u Hotelu Sport. Volonterska radionica naziva ''VOLIM VOLONTIRAT'' , koju u sklopu projekta ''Prijatelji u igri i učenju'' sufinancira Zagrebačka županija, okupila je zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce iz Ivanić-Grada, a želja je bila jedna – približiti im volontiranje kao aktivnost koja doprinosi razvoju zajednice.

Stručni tim Udruge Mali Princ u sklopu radionice ''VOLIM VOLONTIRAT'' okupljenima je predstavio mogućnosti volontiranja i benefite koje oni kao pojedinci mogu dobiti. Kroz osobne priče volontera i stručnih suradnika iz Udruge predstavljeni su njihovi motivi i ''plodovi'' uključivanja u volonterske aktivnosti, a u interaktivnom dijelu radionice sami polaznici pozvani su promišljati o volonterstvu kao načinu podrške i rješavanja problema u lokalnoj zajednici

Podijeljeni u grupe, polaznici su bili pozvani detektirati jedan problem te zajedničkim radom predstaviti svoja rješenja o tome kako bi na rješavanje problema utjecali organizacijom volonterskih aktivnosti.

Nadalje, svaki od volontera imao je priliku voditi jednog od volontera dok je on imao zatvorene oči, a želja je bila potaknuti razgovor o osjećajima koji su prisutni kada su bili vođeni i kada su vodili.

Zaključak je jasan, u situaciji kada vodimo, prisutne su emocije poput zadovoljstva i ispunjenosti, a u situaciji kada nam je potrebna pomoć, osjećamo zahvalnost.

To je upravo i glavni razlog uključivanja u volonterske aktivnosti i poruka koja se nastojala poslati na volonterskim radionicama – pomoći vođen vlastitim interesima s ciljem stvaranja šire slike o problemima i potrebama ljudi koji se svaki dan nalaze oko tebe.

U Udruzi Mali Princ volonteri uključivanjem u različite aktivnosti pomažu u senzibiliziranju lokalne javnosti i prenose važnu poruku tolerancije. Svi mladi koji su prisustvovali na radionici ''VOLIM VOLONTIRAT'', pozvani su priključiti nam se i postati dio priče Udruge Mali Princ.

Facebook podijeli