Mali princ


U petak, 20. listopada 2017. u Udruzi Mali princ održala se dugo iščekivana velika volonterska akcija u sklopu projekta pod nazivom „Veliki snovi Maloga princa“, u suradnji s klubom volontera iz INA-e. Cilj projekta bio je stvaranje predispozicija za razvijanje novih mogućnosti u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.745 Eura.

 

Voditeljica volonterske akcije iz INA-e bila je Mirjana Vuković, Služba kontrolinga funkcija i operativnog kontrolinga INA, d.d.  

Aktivnosti projekta obuhvaćale su uređenje ureda i logo-kutka. Iz INA kluba volontera prijavljeno je 36 sudionika, koji su zajedno sa članovima, volonterima i zaposlenicima Udruge Mali princ dali svoj vrijedni doprinos u stvaranju novog radnog okruženja za što kvalitetnije provođenje aktivnosti za članove Udruge. Aktivnosti su se provodile u četiri radne skupine: montiranje uredskog namještaja i uređivanje ureda, kreativna radionica, pregled i pospremanje didaktike i društvenih igara te uređenje dječjeg igrališta.

Za sve sudionike bio je organiziran ručak, koji nam je omogućio ugostiteljski obrt Yogi iz Kloštra Ivanića, uz odlično pripremljenu hranu i ljubazno osoblje, koji su zaslužili brojne pohvale!

Cijela volonterska akcija prošla je u pozitivnoj atmosferi, međusobnom pomaganju i druženju, a rezultati su bili izvrsni. Zahvaljujući volonterskoj akciji, udruga Mali princ opremila je uredske prostorije novim kvalitetnim namještajem, koji će omogućiti maksimalnu iskoristivost prostora,  a ujedno je opremljen i „logo-kutak“, s novim didaktičkim igračkama koje će koristit djeca u sklopu govorne terapije koja se provodi u Udruzi. Na kreativnoj radionici koja se održavala paralelno s ostalim aktivnostima, nastale su brojne unikatne kutijice i ukrasni predmeti koji će biti predstavljeni javnosti u sklopu nadolazećih manifestacija.

Najviše zanimanja volonteri su pokazali za uređivanje vanjskog dječjeg igrališta, kojeg su obnovili šarenim bojama i ukrasili veselim motivima.

Veliko hvala svima koji su nam pomagali u ostvarenju „Velikih snova Maloga princa“, cijeloj radnoj ekipi, volonterima i članovima iz Udruge Mali princ koji su pomagali u svim pripremnim aktvnostima od početka projekta pa sve do konačne realizacije, zatim volonterima iz INA-e te svima koji su nas podržali da sve prođe na najbolji mogući način (Obiteljski radio Ivanić, Ugostiteljski obrt Yogi). 

Facebook podijeli