Mali princ


Slika Bučijada kao tradicionalna turističko – gastronomsko – gospodarska manifestacija održava se treći vikend u listopadu svake godine od 2004. Ove godine Bučijada će se održati 19. i 20. listopada.

Izložbeno – prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko – etno proizvoda organizira se na nekoliko lokacija u Ivanić Gradu: gradskoj tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici, ulici kralja Tomislava, Trgu V. Nazora, Parku hrvatskih branitelja i ne zelenoj površini uz rijeku Lonju.

U sklopu Bučijade organiziraju se i Dani bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja, izbor najljepše uređenog štanda, izbor najveće, najmanje i najoriginalnije buče, humanitarna i natjecateljska izložba kolača od buča, fotografski natječaj „9. Bučijada“ i dr.

Osim toga, svi oni koji Ivanić Grad posjete u vrijeme Bučijade mogu uživati u raznim zabavnim sadržajima: vožnji kočijama i Buča – kočijom s Pepeljugom i princem, ponijima, old timer motorima, eko dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, prikazu starih tradicijskih običaja u tradicijskom dvorištu i čardaku… Za vrijeme Bučijade restorani spremaju razna jela od buča, izlozi i okućnice ukrašavaju se bučama.

U vrijeme Bučijade organiziran je prijevoz posjetitelja iz Zagreba turističko – izletničkim vlakom „Bučko – express“ s cijenom povratne karte od 20,00 kn. Polazak iz Zagreba je u 09:20 sati, a povratak iz Ivanić Grada u 18:12 sati

 

DOÐI – 19. i 20. listopada 2013. na Bučijadu u Ivanić Gradu

OKUSI – najukusniji događaj ove jeseni začinjen bučinim uljem, jelima i slasticama od buča

OSJETI – dušu i skrivene čari kraljice jeseni

VIDI – bogatstvo boja eko – etno sajma i programa 9. Bučijade

Slika

 

Facebook podijeli