Mali princ


Slika Udruga „Mali princ“ kontinuirano provodi aktivnosti „Mobilnost i arhitektonske barijere“. Članovi Udruge budno prate rekonstrukcije prometnica i raskrižja na području Ivanić Grada te reagiraju ukoliko uoče nepravilnosti odnosno djelovanje koje nije u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 151/2005).

Rekonstrukcija križanja Savske i Majdekove ulice trenutno je u tijeku te je u sadašnjoj fazi uočen sličan problem kao i na križanju Savske i ulice kralja Tomislava – stupovi za semafore vrlo su blizu upuštanja rubnjaka što bi u budućnosti stvaralo teškoće prilikom kretanja osoba u invalidskim kolicima i osoba smanjene pokretljivosti.

Udruga „Mali princ“ pravodobno je reagirala i održala sastanak s komunalnim redarom Grada Ivanić Grada na licu mjesta, ukazujući na navedene nepravilnosti. Komunalni redar fotografirao je sporno raskrižje i obećao kako će o nepravilnostima obavijestiti Županijsku upravu za ceste Zagrebačke županije te o njihovom odgovoru obavijestiti Udrugu.

U želji da i dalje razvijamo dobru suradnju s Gradom Ivanić Gradom po pitanju uklanjanja arhitektonskih barijera na lokalnom području komunalnom redaru poklonili smo Priručnik za primjenu Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Facebook podijeli