Mali princ


Slika Nakon mnogo utrošenih sati, tjedana i mjeseci pripreme za najznačajniji događaj u listopadu došao je i taj dan – Bučijada u Ivanić Gradu. Na 9. Bučijadi u Ivanić Gradu, koja se održavala 19. i 20. listopada, među stotinama izlagača svoje mjesto našla je i Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“.

Prvi dan Bučijade za volontere „Malog princa“ započeo je vrlo rano. Okupili smo se već oko 07:30 sati te započeli s pripremama. Bilo je potrebno sve naše radove izložiti na štandu te ga ukrasiti prigodnim ukrasima poput buča, bršljanja, jesenskih plodova i sl. Naš štand nalazio se vrlo blizu ulaza u Bučkograd. Ubrzo su svi ukrasni i uporabni predmeti našli svoje mjesto na štandu, a naši volonteri bili su spremni sve zainteresirane upoznati s radom i aktivnostima Udruge. Vrijedi napomenuti kako se za naše radove mogao dati dobrovoljni prilog. Na ovaj način svatko se mogao razveseliti nekom sitnicom, a nama će to puno pomoći u daljnjem radu.

Ivanić Grad je, posebno za ovu manifestaciju, bio obučen u bučino ruho, što je stvaralo sasvim drugačiji ugođaj. Grad je jednostavno oživio čime su zasigurno pridonijeli i oni koji su nam u posjet stigli vlakom „Bučko-express“.

Bilo je mnoštvo izlagača s lokalnog područja i šire koji su dobili prigodu prezentirati svoje radove i proizvode. Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u raznim aktivnostima: tradicijskom pranju veša, demonstraciji izrade tijesta za bučnicu, šetnji sa znamenitim Ivanićanima, vožnji u Buča-kočiji i raznim drugim sadržajima. Za djecu je bilo mnoštvo aktivnosti, radionica i predstava. I jelovnik lokalnih ugostitelja bio je u znaku Bučijade, stoga su se u ponudama našla razna jela od buča.

U večernjim satima prvog dana Bučijade građani Ivanić Grada imali su priliku uživati u koncertu benda „Baby Blue“, nakon kojeg je na scenu stupio Sandi Cenov, koji je ujedno i kum ovogodišnje Bučijade.

I drugi dan Bučijade protekao je u veseloj atmosferi i obilovao raznolikim sadržajima. Smatramo kako je najveselije bilo u Bučkogradu gdje su najviše uživali oni najmlađi, a u čijoj se blizini opet smjestio štand „Malog princa“.

Ovogodišnju Bučijadu završili smo prepuni pozitivnih dojmova, sa željom da se na 10. Bučijadi vidimo u još većem broju!

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

{mosimage} {mosimage}

Facebook podijeli