Mali princ


Slika Cijelu ovu priču započeli smo igraonicom neposredno pred Bučijadu.

Da podsjetimo, na toj igraonici, 16. listopada, članovi i naši vrijedni volonteri izradili su plakat u obliku buče kojim smo u udruzi „Mali princ“ obilježili nadolazeću Bučijadu u Ivanić Gradu. Kako se poslije pokazalo, to je bio uvod u još neke ideje.

Naime, na toj igraonici pao je prijedlog da bi za naše male i velike prinčeve i princeze mogli uvježbati predstavu „Juha od bundeve". Prijedlog nam se odmah učinio zanimljiv i nekako smo predosjećali da će to biti pravi pogodak. Nekolicina volontera odmah se s veseljem javila sa željom da glumi u toj predstavi. Kako je završila ta „predbučijadna“ igraonica uslijedilo nam je da se što bolje pripremimo za Bučijadu u Ivaniću.

 

Uslijedila su nam dva dana, 19. i 20. listopada, tijekom kojih smo prisustvovali na štandu na 9. Bučijadi u Ivanić Gradu što je bio i svojevrsni drugi dio ove naše priče. Na štandu, osim što su se građani i posjetitelji našega grada mogli informirati o aktivnostima i radu „Malog princa“, mogli su razgledati i izabrati nešto iz bogatog asortimana naših radova. Po završetku Bučijade ostalo nam je još samo da se pozabavimo trećim, ujedno i završnim dijelom ove naše priče.

Slika

 

U međuvremenu smo imali par proba kako bi se naši glumci – volonteri što bolje pripremili i uvježbali za predstavu. Malo smo i pojačali glumačku postavu za još jednu glumicu. Naime, na drugoj probi, glumcima se pridružila i gospođica Ivana Piličić, u želji da im pomogne kako bi se što bolje pripremili i odradili tu predstavu.

Slika

 

Došao je i taj dan. U srijedu, 23.10.2013., kucnuo je čas za završni dio priče kojom smo u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ zaokružili sve ove aktivnosti vezane za Bučijadu.

Od početka radnog vremena marljivo smo krenuli s pripremama kako bi sve bilo spremno za predstojeću, još jednu veselu igraonicu.

Slika

I tako, sat po sat, otkucalo je 17:30 sati i igraonica je počela. Nakon što su se zagrijali s društvenim igrama, na red je došao i kreativni dio na kojem su se naši mali i veliki prinčevi i princeze uhvatili izrade buča od tijesta te bojanja bučinih koštica koje su potom lijepili na nacrtane buče.

Nakon tih kreativnih aktivnosti, uslijedila je ona najveselija – predstava „Juha od bundeve“ kojom smo stavili točku na ovu našu priču. Naši volonteri – glumci to su s velikim nestrpljenjem dočekali. Priča je to o 3 prijatelja – mačku, vjeverici i patku koji kuhaju juhu od bundeve prilikom čega svatko ima svoje zaduženje.

Mačak je bio zadužen za rezanje bundeve, vjeverica za miješanje i patak za soljenje juhe. Sve je bilo tako lijepo i veselo dok patak jednog dana nije htio sam miješati juhu, prilikom čega je, poslije kratke svađe otišao od kuće. Vjeverica i mačak bez njega nisu uspjeli skuhati tako dobru juhu te su ga, nakon nekog vremena, otišli potražiti.

Nakon nekog vremena pronašli su ga u kući, kako miješa juhu, koja je ovog puta ispala još bolja nego prije. Sve se završilo pjesmom i plesom tijekom kojeg smo pozvali i naše gledatelje da nam se pridruže te smo tako u veseloj i plesnoj atmosferi i ovu igraonicu priveli kraju.

Osim mačka, vjeverice i patka, u predstavi je bila i bundeva - pripovjedač, gđa. Ivana Piličić koja je dala posebnu čar predstavi te bez nje ona ne bi bila ovako vesela. Svim našim glumcima neizmjerno hvala! Najveća nagrada za sav trud su osmjesi na licima naših članova što nam je bio primarni cilj ovih naših priča.

Facebook podijeli