Mali princ


Slika Odmah po završetku prilično dugog, aktivnog i prije svega sparnog ljeta u Udruzi „Mali princ“ počeli smo intenzivnije raditi na pripremama za nas najznačajniju manifestaciju u listopadu, Bučijadu u Ivanić Gradu.

Još tijekom ljetnih mjeseci na kreativnim radionicama na svjetlo dana počeli su se, pod vještim rukama prinčeva – kreativaca, pojavljivati ukrasni predmeti s motivima jeseni i jesenskih plodova. Zadnjih tjedana, pogotovo otkako nam je jesen zakucala na vrata i kako nam se Bučijada sve više približavala, osim na kreativnim radionicama za ovu veliku manifestaciju počeli smo se pripremati i na igraonicama. Tako smo u zadnja 2 – 3 tjedna pakirali lavandu u vrećice koje će osvježiti svaki prostor te izrađivali aranžmane od knjiga. Oko tih djelatnosti angažirali smo se svi: od djelatnika i volontera pa do naših prinčeva i princeza, što malih, što onih malo većih.

16. listopada, na našoj posljednjoj igraonici prije Bučijade, također je sve bilo u veselom tonu. Neki su se prihvatili punjenja vrećica lavandom, dok su se ostali prihvatili izrade prigodnog plakata u obliku buče na kojem su potom napisali recept za pire od buča i jabuka i nekoliko zanimljivih činjenica o buči. A za iduću igraonicu 23. listopada, u planu nam je prikazivanje predstave „Juha od bundeve“ koja će, uvjereni smo, posebno obradovati naše najmlađe članove.

 

Na zadnjoj kreativnoj radionici uoči Bučijade još smo malo nadopunili naš asortiman raznim ukrasnim i uporabnim predmetima. Ovaj put odlučili smo malo proširiti našu ponudu, pa osim kutijica za nakit te slika na platnu i staklu u ponudi imamo ukrasne staklenke, nakit, magnete i još mnogo toga.

 

Bučijada će se održavati dva dana, 19. i 20. listopada, tijekom kojih će štand udruge „Mali princ“ biti na raspolaganju posjetiteljima koji će posjetiti naš grad za vrijeme održavanja ove manifestacije.

 

Ponukani primjerom iz prijašnjih godina, ne sumnjamo da će i ove godine štand „Malog princa“ biti odlično posjećen. Na štandu će Vas dočekati uvijek pristupačni djelatnici i volonteri koji će Vas informirati o udruzi „Mali princ“ i njezinom radu, a usput će Vam i podijeliti letke i druge promotivne materijale. Nadamo se da se i ove godine vidimo u što većem broju!

 

Na Bučijadi će biti oko stotinu izlagača kao i pregršt aktivnosti za najmlađe. Stoga nema ničeg boljeg nego vikend, za koji nam prognoza kaže da će biti lijepo vrijeme, provesti u Ivanić Gradu, koji je za ovu priliku sav u znaku buča.

 

Facebook podijeli