Mali princ


Slika Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju širokom krugu potencijalnih prijavitelja postaju dostupne mogućnosti financiranja projekata kroz Europski socijalni fond u područjima zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja i razvoja civilnog društva. U cilju informiranja javnosti o mogućnostima dostupnima kroz Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava organiziralo je obilježavanje Dana Europskog socijalnog fonda.

{mosimage} Dan Europskog socijalnog fonda održao se 03.lipnja u Zagrebu. Otvaranje Dana Europskog socijalnog fonda održano je u Kulturno – informatičkom centru, Preradovićeva 5, gdje su se okupljenima obratili pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Dario Baron i zamjenik glavnog direktora Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije Zoltan Kazatsay. Slijedilo je predstavljanje prioritetnih područja financiranja iz Europskog socijalnog fonda: zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i razvoj civilnog društva. Istodobno se u Multimedijalnom institutu, Preradovićeva 18, održavala radionica „Pisanje projekata za početnike“ koja je bila namijenjena osobama koje nemaju iskustva u pisanju projekata, a na kojoj su mogle naučiti kako ideju pretvoriti u projekt.

Na Sajmu projekata na trgu Petra Preradovića predstavljeno je dvadesetak projekata financiranih kroz pretpristupni fond IPA Razvoj ljudskih potencijala. Korisnici sredstava dolaze iz javnog, privatnog i civilnog sektora, a izlagači su predstavili rezultate svojih projekata te demonstrirali stečena znanja i vještine.

Na Cvjetnom trgu održana je i dodjela nagrada dječjim vrtićima koji su izradili najbolje plakate u sklopu natječaja "EU-jedinjeni u igri i učenju". Nagrade su otišle u Matulje (Dječji vrtić Matulji), Split (Dječji vrtić Cvit Mediterana – Gariful) i Rijeku (Dječji vrtić Zvjezdica mira).

Ispred udruge „Mali princ“ događanjima u sklopu Dana Europskog socijalnog fonda prisustvovala je voditeljica stručne službe Andrea Lončarek.

Facebook podijeli