Mali princ


Slika Marija Glavičić Počuč, umjetnica koja slika nogama, svoju prvu samostalnu izložbu održala je 23. svibnja u 18:30 sati u prostorijama Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, a u organizaciji Izdavačke kuće umjetnika koji slikaju ustima i nogama.

{mosimage} Marija je rođena 1964. godine u Ivanić Gradu, bez obje ruke. Usprkos tjelesnoj prepreci razvija veliku spretnost nogama. Od 01.03.2009. godine stipendistica je Izdavačke kuće umjetnika koji slikaju ustima i nogama iz Zagreba. Svoje radove predstavila je i na skupnoj izložbi Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama u Rovinju 2012.

Izložbu su otvorile Tanja Horvat i Mandica Knežević. Vida Pust Škrgulja, Marijina mentorica, prisutne je dirnula govoreći o svojoj „učenici“.

Među izloženim radovima prevladavaju cvjetni motivi i priroda, raznolike boje te tehnika akril.

Marija ističe kako je njena prva samostalna izložba velik korak u njenoj karijeri umjetnice koja slika nogama. Želja joj je izložbu napraviti i u njenom gradu Ivanić Gradu.

Izložbu su posjetili Marijini brojni prijatelji te članovi Izdavačke kuće umjetnika koji slikaju ustima i nogama.

Svoj rad Marija je predstavila i na ovogodišnjem Festivalu jednakih mogućnosti, a koji joj je bio i prilika za susret s dragim prijateljima koji slikaju ustima i nogama iz Slovenije.

Izložbu možete pogledati do 13.06.2013. u prostorijama Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Varićakova ulica 20, Sloboština, Zagreb. Za kupnju radova možete se obratiti Mariji Glavičić Počuč na 091 1520 210.

{mosimage} {mosimage}

{mosimage} {mosimage}

Facebook podijeli