Mali princ


OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA U UDRUZI „Mali princ“

Mjesto: Grad Ivanić-Grad, Majdekova 93, u prostoru Udruge „Mali princ“

Vrijeme: 8.3.2017., srijeda, od 17.30 do 19.30h

 

Međunarodni dan žena nam je pred vratima, a uz tu prigodu povezuju se lijepi darovi, romantične geste, cvijeće. Ovim povodom voljeli bismo ukazati i na malo drugačiju perspektivu i osvijestiti kako je to biti žena s invaliditetom. Tim povodom je naša draga članica Andrea Belić napisala članak na temu „Biti žena, biti savršena“, koji na iskren i emotivan način pokazuje s čime se sve suočavaju žene s invaliditetom.

„U javnosti se malo pridaje pozornosti i prostora problemima s kojima se djevojke i žene susreću, odnosno na teškoće i prepreke na koje nailaze.  Djevojke i žene s invaliditetom još su uvijek u velikoj sjeni počevši od samog obrazovanja do stvaranja karijere i roditeljstva. Vrlo često su izložene stresovima, zlostavljanju, diskriminaciji, a na invaliditet se često gleda s predrasudama. Treba se znati nositi s tim banalnim barijerama u glavama te se treba znati postaviti i upotrijebiti svoje snažno oružje – hrabrost.  Djevojke i žene s invaliditetom mogu biti uspješne samo im se treba dati prilika. Usprkos invaliditetu, uz puno truda i podršku obitelji te društva u lokalnoj zajednici i šire, može se uspjeti. Ne vrijedi se zamarati s pitanjima npr. zašto ne mogu hodati na štiklama kao i druge? Pa što onda ako ne mogu, mogu ih imati na nogama i osjećati se ženstveno kao sve druge.“ (Iz članka: Biti žena, biti savršena, autorice Andreje Belić)

Svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana žena i senzibiliziranju javnosti za potrebe osoba s invaliditetom pružit će i mr.med.sc. Mirjana Dobranović, predsjednica Udruge za promicanje istih mogućnosti, koja će kroz svoju edukativnu i interaktivnu radionicu svim sudionicima pružiti mogućnost da usvoje dodatna znanja i informacije o pristupu i pravima osoba s invaliditetom. Često se dogodi da svatko želi na neki način pomoći kada se susretne s osobom s invaliditetom, ali nije siguran koji bi bio najprimjereniji način. Kroz ovu radionicu i zajedničko druženje biti će predstavljen „BONTON za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom“ te će svatko moći naučiti vrijedne i korisne informacije za što kvalitetnije razumijevanje i prihvaćanje onih koji su različiti.

Facebook podijeli