Mali princ


Slika Jučerašnjom igraonicom službeno smo obilježili početak drugog dijela projekta "Volontiranje - karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice"!

Podsjetimo, volonterski projekt kojem su financijsku podršku dale Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH, sastoji se od dva dijela. Prvi dio održao se od siječnja do lipnja u prostorijama SŠ "Ivan Švear", a učenici su stekli teoretska znanja o volontiranju i njegovoj važnosti za lokalnu zajednicu. Drugi dio su svi čekali s nestrpljenjem - učenici će upoznati onu praktičnu stranu volontiranja i steći iskustvo u volontiranju s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

I eto, stigao je taj dan, volontiranje je započelo!

U srijedu, 03.07.2013. godine u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ započeo je drugi dio volonterskog projekta.

 Tokom cijelog dana trudili smo se kako bi što bolje organizirali igraonicu na kojoj će se učenici po prvi puta sresti s našim prinčevima i princezama, djecom s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom. I malo – pomalo došao je i taj sat kad su srednjoškolci, dolazeći biciklima, cviljenjem kočnica najavili svoj dolazak. I to baš u pravo vrijeme da nam pomognu u pripremi sale za aktivnost igraonicu.

Slika

 

 Nedugo nakon toga počeli su dolaziti i prvi članovi i druženje je moglo započeti. Došlo nam je 13 volontera i svaki od njih prihvatio se s veseljem svog zadatka. Kako je vrijeme prolazilo i članovi nastavili pristizati, tako je i atmosfera postajala sve veselija i veselija. Na tu količinu učenika po nekoliko ih je bilo raspoređeno po svim aktivnostima. Bilo je tu od svega pomalo. Jedni su se kreativno izražavali crtajući i bojeći, drugi su slagali puzzle i didaktičke slagalice, a neki su izašli van na igralište i igre loptom. Na svim aktivnostima bilo je jako veselo i poslije smo još dugo ostali pod dojmom i impresijama ove vesele igraonice.

Slika

Učenicima – volonterima uvodno druženje s djecom s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom bilo je jedno lijepo iskustvo te se nadamo da će i u budućnosti svaka igraonica biti vesela kao i ova.

Srednjoškolci će, osim na aktivnosti igraonice, volontirati i na kreativnoj radionici te na ostalim aktivnostima udruge „Mali princ“.

Facebook podijeli