Mali princ


Slika Za mnoge naše male članove počelo je najljepše doba koje s nestrpljenjem očekuju cijele školske godine – ljetni praznici. Mnogi oni tokom godine imaju školskih obaveza, zato kad počnu ljetni praznici i kad se školarci oslobode školskih briga družimo se na uvijek veselim i maštovitim igraonicama i radionicama u „Malom princu“.

Kao i proteklih ljeta u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ i ovo ljeto će biti jako aktivno. Djelatnici i volonteri Udruge s velikom radošću i željom iščekuju prinčeve i princeze vidjeti na aktivnosti igraonice i kreativne radionice.

Po već dobro uhodanoj rutini, kao i svakog ljeta i ovog se igraonica odvija bez prekida. U dobro znanom ambijentu i u veseloj atmosferi sale u Društvenom domu Šarampov Donji članove će čekati, uvijek spremni na šalu i igru, dobro im znani njihovi voditelji i volonteri.

 

Novost ovoga ljeta je što će nam u posjet doći učenici Srednje škole „Ivan Švear“ koji su u teoriji već upoznati s problematikom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a s kojom su upoznati kroz volonterski projekt. Sada tim istim učenicima slijedi upoznavanje, druženje i igra s malim prinčevima i princezama.

 

Upravo iz tog razloga potrudili smo se još više obogatiti već bogatu paletu aktivnosti koje ima napretek na našoj igraonici. Tako smo između ostalog zamislili igranje grupnih igara pomoću kojih ćemo se međusobno svi još bolje upoznati, nakon čega će nam svaka druga aktivnost biti sve lakša i lakša. Biti će tu i mnoštvo igara na otvorenome koje ćemo zahvaljujući lijepom vremenu moći održati i tako unijeti malo promjene i živosti u našu igraonicu koju smo zbog promjenjivog vremena tijekom godine bili primorani imati u zatvorenom prostoru.

 

U planu je mnoštvo aktivnosti koje će članovima „Malog princa“ unijeti malo svježine u ove sparne dane. Potruditi ćemo se svaku igraonicu napraviti što zanimljivijom.

 

Nije na odmet ponoviti da aktivnost igraonica nije samo za djecu s teškoćama u razvoju i mlade s invaliditetom već su dobrodošla i ostala djeca i mladi željni igre i druženja.

 

Tijekom ljeta održavati ćemo i aktivnost kreativne radionice gdje se svi zainteresirani mogu upoznati s osnovama rada s decoupage tehnikom.

 

Možete nas pronaći na dobro znanoj adresi : Majdekova 93, Šarampov Donji (Društveni dom), Ivanić Grad .

 

Igraonice se održavaju svake srijede od 17:30 do 19:30 sati, dok se kreativne radionice održavaju petkom u prijepodnevnim satima.

 

Facebook podijeli