Mali princ


Sunce, ljetne vrućine, odmor i dobro društvo! Iako daleko od mora, uživamo u dugom, toplom ljetu. A praznike su nam uljepšali ljudi dobrog srca iz naše lokalne zajednice, poklonima iznenađenja koji su razveselili naše članove na Igraonici, te Zagrebačka županija koja financira održavanje igraonica. 

 

Iako smo morali malo prilagoditi naše ljetne aktivnosti i odgoditi aktivnosti "Slobodno vrijeme" za korisnike, nastavili smo uspješno s provedbom naših uobičajenih aktivnosti Igraonice, svake srijede u poslijepodnevnom terminu. Družimo se svaki tjedan, uz razgovor, crtanje, društvene igre, glazbu, boravak vani na igralištu i kreativne aktivnosti. Na igraonicama vježbamo socijalizacijske vještine, gradimo prijateljstvo i učimo pozitivne vrijednosti u grupi, a voditeljicama Igraonice koje organiziraju aktivnosti i brinu da sve prođe u najboljem redu, dobro dođe predah od uobičajenih uredskih poslova, pa se veselimo tjednim aktivnostima s našim članovima kroz igru i druženje. Često nam se pridruže i volonteri, koji nam pomažu u pripremi prostora i materijala, realizaciji aktivnosti i novim idejama.

Jučerašnju Igraonicu dodatno nam je uljepšala donacija igračaka, koju smo podijeli našim članovima na Igraonici. Izbor je bio raznolik, plišane igračke, slagalice, društvene igre, kreativni materijal. Djeci i osobama s invaliditetom dali smo priliku da sve razgledaju i sami odaberu za sebe ono što im se najviše sviđa. Sreća i veselje na njihovom licu najbolji su pokazatelj koliko nam znače ovakve prigode, i kako je ponekad malo potrebno da bi se napravilo puno! Veliko hvala!

Želimo našim članovima puno zabave, istraživanja novih vještina i kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme uz nove igračke!

Facebook podijeli