Mali princ


Slika Udruga „Mali princ“ od 01.05.2013. bogatija je za novog zaposlenika! Stručnom timu Udruge pridružio se Daniel, dugogodišnji član i volonter Udruge. Zapošljavanje mlade osobe s invaliditetom na radnom mjestu pomoćnog administratora omogućio je Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru zapošljavanja kroz pojedinačne projekte javnih radova – mjera „Pomoć sebi i drugima“.

Cilj mjere „Pomoć sebi i drugima“ je uključiti nezaposlene osobe u rad udruga i ustanova koje skrbe i imaju programe za osobe s invaliditetom, liječene ovisnike, žene žrtve obiteljskog nasilja, žrtve trgovanja ljudima i druge ranjive skupine, a koje bi svojim stečenim znanjima pomogle u resocijalizaciji i radnoj motivaciji osoba radi uključivanja korisnika na tržište rada. Zapošljavanjem nezaposlenih osoba koje i same pripadaju ranjivim skupinama društveno korisnim radom potiče se njihova socijalna uključenost i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti kroz rad organizacija civilnog društva i ustanova.

Troškove plaće u potpunosti snosi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Daniel će godinu dana raditi kao pomoćni administrator na projektu „I mi možemo i hoćemo raditi“ kojem je cilj socijalna integracija i puno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu putem ostvarivanja prava na rad i zaposlenje. Projekt se, dakle, provodi u svrhu poticanja zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom te poticanja poslodavaca na zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Udruga „Mali princ“ izuzetno je ponosna što nakon dvije godine ponovno zapošljava osobu s invaliditetom i time ostvaruje jedan od svojih temeljnih ciljeva – uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice, a kroz zapošljavanje i poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom.

 

Facebook podijeli