Mali princ


Krajem prosinca 2020. i tijekom siječnja 2021. Udruga „Mali princ“ održala je šest online radionica u sklopu aktualnih projekata. Zbog trenutne situacije s COVID-19 virusom, primorani smo održavati radionice u online obliku.

Kreativne radionice i radionice socijalnih vještina i životnih kompetencija, Udruga provodi u sklopu Trogodišnjeg programa „Rastimo s Malim princem“ kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Članovi su svake srijede dobili zadatak koji su mogli dobrovoljno odraditi unutar par dana od objave zadatka.

 

Prosinac 2020. obilježili smo u božićnom duhu, te sukladno tome članovi su dobili zadatak izraditi ukrase za bor. Materijali potrebni za izradu ukrasa, te općenito za radionice pomno su birani kako bi se svima omogućila jednaka šansa za sudjelovanje na radionicama. To su materijali koje svatko može pronaći kod kuće. Pomoću detaljnih uputa članovi su mogli izraditi dva ukrasa za božićno drvce (kuglica i bor).

Također, u božićnom duhu, sljedeće srijede članovi su dobili zadatak ispeći kolače. Članovi su mogli zadatak odraditi uz pomoć ukućana ili ukoliko su to mogli - sami. Vrsta kolača jest bila na izbor članovima, te smo ih zamolili da poslikaju izradu kolača i gotov kolač.

Sljedeće srijede provodila se radionica socijalnih vještina i životnih kompetencija. Članovi su dobili zadatak napisati božićnu čestitku osobi koja im puno znači u životu. Kasnije, trebali su odgovoriti na priložena pitanja samoprocjene, te ukoliko je to bilo potrebno, zadatak su mogli odraditi uz pomoć roditelja.

Nakon božićnih praznika, prvom održanom radionicom članovi su dobili zadatak izraditi puzzle. Predviđeno je da se materijali potrebni za izradu puzzli mogu naći u domovima članova. Članovima su priložene detaljne upute za izradu.

Sljedeća održana radionica bila je edukativnog karaktera. Cilj je bio članove podučiti kako ispravno upravljati novcem. Priložili smo dokument unutar kojeg je bio popis svari i njihovih cijena. Zadatak je bio služeći se tim popisom, izračunati cijene stvari s popisa koje smo zadali.   Obzirom na važnost dobrog upravljanja novcem, zamolili smo članove da se uključe u što većem broju, te da nam pošalju poslikane rezultate zadataka.

Posljednja radionica održana u siječnju bila je kreativnog karaktera. Članove se zamolilo da nacrtaju cvijet, te u sredinu napišu svoje ime, a u latice svoje osobine. Broj latica bio je proizvoljan, te su članovi dobili ponuđene osobine koje su mogli iskoristiti. Nakon što su upisali svoje osobine, mogli su cvijet obojati u različite boje. Za izradu zadatka, članovi su mogli zatražiti pomoć roditelja i/ili Udruge.

Naši dragi članovi pokazali su trud, kreativnost i snalažljivost, te im kao i svakoga puta ovim putem zahvaljujmo na sudjelovanju. U nastavku možete vidjeti fotografije konačnih verzija zadataka napravljenih kroz ovih šest radionica.

Uživajte u fotografijama!

Radionica 1

Radionica 2

Radionica 3

Radionica 4

Radionica 5

Radionica 6

Facebook podijeli