Mali princ


Slika Još jedna radionica u okviru projekta „Volontiranje – karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice“ je iza nas! Četvrta radionica projekta kojem su financijsku podršku dale Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH osmišljena je na način da se učenici upoznaju s mogućnošću volontiranja u lokalnoj zajednici odnosno gdje i na koji se sve način mogu uključiti u volonterske aktivnosti na području Grada Ivanić Grada.

Voditeljice radionice su Andrea Lončarek i Ivana Čvoriščec.

Radionicu smo, kao i prethodne, započeli prisjetivši se pravila naše grupe naziva „Osmijeh“ te dijeljenjem ogrlica s imenima. Slijedila je igra „Obično – neobično“ u kojoj su učenici morali o sebi reći jednu sasvim običnu i jednu sasvim neobičnu činjenicu. Igra je izazvala mnogo smijeha među učenicima, ali i pomogla da se bolje upoznaju.

Kako bismo se podsjetili svega što smo dosad naučili o volontiranju održali smo kviz „Sve što znam o volontiranju…“. Učenici su se podijelili u dvije grupe – „Kosti“ i „Žile“. Osmislili smo i kratku riječ koju je trebala uzviknuti grupa koja zna odgovor, a to je bila riječ OSMIJEH odnosno naziv naše velike volonterske grupe. Kroz desetak pitanja učenici su pokazali svoje znanje o volontiranju. Uvjerljivo je pobijedila grupa „Kosti“, no za trud i znanje nagrađeni su svi učenici malim poklonima.

{mosimage} Daniel Hanžek, dugogodišnji volonter i odnedavno novi zaposlenik Udruge, održao je prezentaciju „Moje volontiranje u udruzi Mali princ“. U prezentaciji je iznio svoje šestogodišnje iskustvo volontiranja na raznim aktivnostima u Udruzi. Istaknuo je kako mu je, dok je bio mlađi, bilo nezamislivo da nešto radi, a bez novčane naknade, no kada se upustio u volontiranje shvatio je koliko je novac nevažan u odnosu na sve ono što volontiranjem možeš dobiti – upoznati nove ljude, naučiti različite vještine, dobro se zabaviti i osjećati se korisnim.

 

Današnja radionica odskakala je od uobičajenih po tome što smo imali jednu posebnu gošću. Posjetila nas je Ana, predstavnica udruge „Prijatelji baštine“ te učenike upoznala s radom i aktivnostima navedene udruge. Bitno je naglasiti kako u udruzi „Prijatelji baštine“ svi članovi rade volonterski.

Daniel je kao volonter aktivan i u Klubu osoba s invaliditetom „Duga“ te je ukratko ispričao svoje iskustvo volontiranja u popularnoj ivanićgradskoj „kućici“ – mjestu u kojem se četvrtkom druže osobe s invaliditetom te volonteri.

Na kraju je slijedila evaluacija, ovog puta na način da su učenici na papiriće napisali kako im je bilo na radionici, što im se svidjelo, a što ne, što su novoga naučili i sl. Pozitivni komentari najbolji su mogući dokaz da naš volonterski projekt ide u pravom smjeru!

{mosimage} {mosimage}

Facebook podijeli