Mali princ


Slika Udruga "Mali princ" pridružila se Dobrom buvljaku - humanitarnom online buvljaku koji spaja donatore i kupce s ciljem prikupljana sredstava za rad neprofitnih organizacija.

Dobri buvljak prvi je projekt Udruge za reanimaciju građanskih inicijativa - Druga pomoć. Udruga je osnovana u siječnju 2012. godine s ciljem poticanja građana na različite oblike aktivnog uključivanja u život zajednice radi poboljšanja kvalitete življenja (humanitarne i ekološke akcije, pomoć u radu NGO sektora, kvalitetnije i korisnije provođenje slobodnog vremena…).

"Dobri buvljak humanitarni je online buvljak koji djeluje po jednostavnom principu: 'donatori' se rješavaju dobrih, ali nepotrebnih stvari a ‘kupci’ dolaze do stvari/usluga koje su im potrebne.

Ali, umjesto klasičnog oblika plaćanja prodavaču, iznos kupac transparentno uplaćuje udruzi po vlastitom izboru i na taj način podupire njen rad. Dobri buvljak tako postaje mjesto na kojem i 'donatori' i 'kupci' čine dobro djelo pomažući udrugama koje tako dobivaju sredstva za ostvarivanje svojih ciljeva, ali i sami osjećaju direktnu korist od svog angažmana.

Jedan od glavnih ciljeva Dobrog buvljaka je uključiti što veći broj građana koji doniranjem odnosno kupnjom stvari i usluga pomažu radu neprofitnih udruga. Dobri buvljak do sada je pomogao preko 70 različitih udruga te za njihov rad prikupio preko 20.000,00 kn."

* tekst preuzet sa www.dobribuvljak.com

 

Posjetite i Vi stranice buvljaka, donirajte stvari koje Vam više ne trebaju i svakako naznačite našu Udrugu kao udrugu za koju želite da kupac uplati novčani iznos.

Facebook podijeli