Mali princ


KoncertU nedjelju, 23. studenog, bili smo svjedoci da kulturalne razlike i invalidnost ne predstavljaju prepreke i granice među ljudima nego su poveznica pravog prijateljstva i predstavljaju bogatstvo različitosti. Tog su dana, naime, Udrugu “Mali princ” i mještane Šarampova Donjeg posjetili gosti iz Makedonije, KUD “Mladost” iz Kičeva, koji su u Društvenom domu Šarampov Donji kroz bogat kulturno-scenski nastup predstavili svoje kulturno nasljeđe i običaje.

Humanitarni koncert pod nazivom “Prijateljstvo ne poznaje granice” i gostovanje KUD-a “Mladost” iz Kičeva organizirali su za našu Udrugu KUD Obreška i Hrvatsko-mađarsko-makedonska udruga “Prijateljstvo” iz Novske. Umjesto prodaje ulaznica organizatori su odlučili prikupiti dobrovoljne priloge i donirati ih našoj Udruzi. Kako smo nova Udruga i razvijamo različite oblike pomoći i podrške djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i njihovim roditeljima; ovaj oblik pomoći, ali i prijateljstvo i podrška koju smo tu večer dobili, od neprocjenjive su nam važnosti i potiču nas na daljnju ustrajnost u radu i djelovanju.

Zahvaljujemo od srca divnim mladim plesačima, pjevačima i sviračima iz KUD-a “Mladost” iz Kičeva, kao i njihovih voditeljima; KUD-u Obreška na organizaciji ovog koncerta, posebice ženama iz Obreške na ukusnim kolačima; kao i svima koji su svojim dolaskom i dobrovoljnim prilozima pomogli rad naše Udruge i podržali naš humanitarni koncert.
Hvala Vam!

Program humanitarnog koncerta vodila je Danijela Rukavina, voditeljica stručne službe Udruge “Mali princ”. U pozdravnom govoru se zahvalila organizatorima, kao i svim gostima i prijateljima koji su došli na koncert i spremno podržali ovu jedinstvenu kulturno-humanitarnu akciju u korist Udruge “Mali princ”. Humanitarnom koncertu “Prijateljstvo ne poznaje granica” su se odazvali i predstavnici Grada Ivanić-Grada: gradonačelnik, Boris Kovačić; pročelnica Upravnog odjela Grada Ivanić-Grada, Dražena Mucha i Upravni referent za društvene djelatnosti, Hrvoje Strašek, kao i predstavnici drugih lokalnih institucija i udruga ( Društvo žena Šarampov Donji, GDCK Ivanić-Grad, OŠ Ð.Deželića i drugi).

Gradonačelnik Ivanić-Grada, Boris Kovačić, u pozdravnom je govoru istaknuo važnost i bogatstvo koje pruža suradnja Grada Ivanić-Grada s lokalnim udrugama, kao i ljepotu okupljanja predstavnika različitih nacija (Hrvata, Mađara, Makedonaca), udruga (KUD Obreška, Hrvatsko-mađarsko-makedonska udruga “Prijateljstvo” iz Novske, KUD “Mladost” iz Kičeva, Udruga “Mali princ”, Društvo žena Šarampov Donji, GDCK Ivanić-Grad…) i institucija (OŠ Ð.Deželića…) na jednom mjestu kako bi kroz jedinstvenu kulturno¬-humanitarnu večer upoznali sve bogatstvo u različitosti.

{mosimage}{mosimage}

Posjetitelji su mogli uživati u bogatom glazbeno-scenskom programu KUD-a “Mladost” iz Kičeva. Mladi iz KUD-a “Mladost” su nas sve ostavili u oduševljenju i zanosu koje jedino može pružiti ples i glazba darovani od srca. Vjerujemo da su svi koji su tu večer bili prisutni u Društvenom domu Šarampov Donji i humanitarnom koncertu mogli osjetiti pozitivno ozračje i toplinu koju jedino prijateljstvo može pružiti.

{mosimage}{mosimage}{mosimage}

 

Facebook podijeli