Mali princ


U subotu, 07.03.2020. godine, s početkom u 18.00 sati, u Društvenom domu Šarampov Donji u Ivanić-Gradu održana je redovna godišnja/izborna Skupština kojoj su prisustvovali članovi i zaposlenici Udruge. Skupštinu je otvorio Predsjednik Udruge Dubravko Pavković i zahvalio svim prisutnima na dolasku te ih pozvao na aktivno sudjelovanje. Uslijedilo je izbor radnog predsjedništva, a izabrani su kako slijedi: zapisničar Vlatka Richter, dva ovjerovitelja zapisnika Željkica Kirin i Valentina Grubišić te voditelj Ivica Vuković. Također, predsjednik Nadzornog odbora Branko Hren utvrdio je broj redovnog članstva te broj redovnih prisutnih članova, a koji obzirom na čl. 15 i čl. 16 Statuta Udruge imaju pravo glasa. Skupština je tada započela s radom.

Prema Dnevnom redu prvo je izvršena verifikacija Zapisnika sa zadnje izvanredne skupštine održane 21.12.2020. godine te je konstatirano kako je isti potpisan i arhiviran u Udruzi te kako je svakom članu dostupan na uvid. Potom je Predsjednik Udruge Dubravko Pavković svim prisutnima predstavio Godišnje izvješće o aktivnostima i radu Udruge u 2019. godini. Članovi su imali priliku vidjeti fotografije s različitih aktivnosti, kao i kraće video snimke, te izraziti svoje mišljenje i prijedloge o tome što bi željeli da se eventualno pokuša u budućnosti omogućiti članovima Udruge. Pritom je posebnu pohvalu na rad Udruge iznijela jedna od dugogodišnjih članica Udruge. Ukratko su predstavljeni svi projekti i aktivnosti iz 2019. godine, sudjelovanje na različitim događajima, odlasci na edukacije i sl. Predsjednik Dubravko Pavković predstavio je i Financijski izvještaj za 2019. godinu. Detaljno je objasnio sve stavke prihoda i rashoda. Potom je Predsjednik Nadzornog odbora Branko Hren ukratko iznio izvještaj o radu Nadzornog odbora u 2019. godini te istaknuo kako je sva relevantna dokumentacija vezana uz rad istoga pohranjena u Udruzi. Izvješća su jednoglasno prihvaćena od strane Skupštine. 

Uslijedilo je razrješenje dužnosti Predsjednika, Dopredsjednika, članova Predsjedništva i Nadzornog odbora Udruge, a potom prijedlog kandidata za novog Predsjednika/cu, Dopredsjednika/cu, članove Predsjedništva i Nadzornog odbora Udruge. Za Predsjednika je predložen dosadašnji Predsjednik Udruge Dubravko Pavković, a za Dopredsjednika također dosadašnji Dopredsjednik Čedomir Kušar. Za članove Predsjedništva predloženi su Maja Dragija, Ivica Vuković i Željkica Kirin. Dosadašnja članica Predsjedništva Vlatka Richter razriješena je navedene dužnosti na prijedlog Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja sufinancira Udrugu kroz jedan od izuzetno važnih projekata, a u sklopu kojeg je financirana i njezina plaća kao zaposlenice Udruge. Za članove Nadzornog odbora predloženi su Jelena Marinić, Branko Hren i Darko Mirt. Navedeni prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni. Uslijedilo je predstavljanje novih članica Predsjedništva Maje Dragije i Nadzornog odbora Jelene Marinić.

Nakon izbora uslijedilo je vrijeme predviđeno za sva pitanja i prijedloge. Jedan od članova Udruge predložio je stavljanje rukohvata na ulazu u novi prostor Udruge, a predsjednik Dubravko Pavković je iznio također nekoliko svojih prijedloga vezanih uz volontere, kreativne radionice i osnivanje kluba „Klub mama“. Novoizabrana članica Nadzornog odbora Jelena Marinić je predložila da se pokušaju omogućiti korisne edukacije za roditelje, a novoizabrana članica Predsjedništva Maja Dragija je predložila aktivnosti za djecu predškolske dobi prije redovnih igraonica.

Prije samog završetka Skupštine, Predsjednik Dubravko Pavković je podijelio prigodne poklone svim ženama povodom Dana žena. Ovim putem želimo zahvaliti cvječarnici Lan-Grandis d.o.o. iz Ivanić-Grada koja je svojom donacijom sudjelovala u pripremi poklona. Skupština je službeno završila u 19.15 sati.

Nakon završetka službenog dijela Skupštine, članovi su nastavili druženje uz večeru.

Facebook podijeli