Mali princ


Dječja igraonicaU srijedu, 5. studenog u 18 sati u prostoru Udruge održat ćemo sastanak za roditelje djece uključene u aktivnost igraonice. Zbog tog događaja, iznimno na taj dan nećemo imati igraonicu!

Nakon gotovo godinu dana provođenja aktivnosti igraonice, naši voditelji su na temelju prikupljenih iskustava i potreba pripremili novi program rada u igraonici. Roditeljima će se na roditeljskom sastanku predstaviti novi program, kao i svi voditelji i volonteri koji će preuzeti brigu oko provedbe igraonice.

Na sastanak su pozvani svi roditelji čija su djeca uključena u našu igraonicu, kao i roditelji koji žele uključiti svoje dijete u ovaj izuzetno koristan i zabavan oblik rada s djecom. Molimo Vas da se odazovete u što većem broju, kako bismo čuli i uvažili i Vaše mišljenje, potrebe i želje, te na vrijeme prilagodili određene programe...

Okolina oko nas postaje sve osvještenija da su djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom isti kao i svi drugi ljudi; svi mi imamo iste emocije , interese i potrebe.

Svi smo mi duše koje se žele razvijati i biti sretne; oštećenje ili invaliditet (samo) je fizičko ili mentalno ograničenje, nešto što Vi kao roditelji niste planirali očekujući dan kad će Vaše dijete doći na svijet. No oštećenje ili invaliditet nije prepreka niti Vama niti Vašem djetetu da uspješno živite i djelujete.

Ono što ovisi o Vama kao roditeljima i nama kao stručnjacima je kvaliteta koju unosimo u naš život, suživot i rad s djecom. Zbog toga su ovakve igraonice od velike važnosti za razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi kod Vaše djece, ali i dio terapije i re/habilitacije kojom se djecu osposobljava za što neovisniji život ...

Igraonice će se održavati srijedom od 17:30-19:30 sati u prostoru Udruge ½Mali princ½ koji je starim članovima već poznat i u kojem se oni osjećaju sigurno (u velikoj sali).

Istovremeno smo mislili i na Vas roditelje; za vrijeme dok se djeca igraju i uče, darujte si malo odmora, jer ga zaslužujete – uključite se u razgovor i razmjenu iskustava s drugim roditeljima, članovima Udruge, pod stručnim voditeljstvom dipl. soc. radnice Danijele Rukavine (u samom uredu).

Vaša djeca će za to vrijeme biti u igraonici u njima već poznatom prostoru, a brigu o njima vodit će dipl. odg. predškolske djece Sonja Lovrenović i naši volonteri dipl.učitelj Petra Masnjak, dipl.učitelj Irena Haman, bacc.radne terapije Ana Kratofil, Maja Valentić, Daniel Hanžek, Melita Kušar i drugi volonteri...

Zbog već svima poznate okoline u kojoj će djeca boraviti ne očekujemo veće probleme prilikom adaptacije na novu organizaciju rada, ali ipak je važno napomenuti da se kod neke djece može javiti strah prilikom odvajanja (što ćemo naravno, učiniti postepeno - prema potrebama Vašeg djeteta). Svakako i Vi možete doprinijeti da ove promjene Vaše dijete prihvati radosno; tako što ćete ga kod kuće već pripremiti pričajući mu kako će mu biti lijepo i veselo s njegovim prijateljima, novim igračkama i osobama koje poznaje. Bilo bi dobro da rastanak na vratima bude što kraći, kako ne bismo produljivali neizvjesnost i pojačavali separacijski strah koji se može pojaviti. Način na koji će se Vaše dijete prilagoditi ovim promjenama ovisi o njegovim individualnim osobinama, o stupnju njegova razvoja, njegovoj dobi i obiteljskoj atmosferi u kojoj živi.

Od ove godine u našim prostorijama nudimo našim školarcima i individualni oblik rada – pomoć prilikom učenja/pisanja domaćih zadaća, stoga je potrebno da se na vrijeme predbilježite da možemo dogovoriti termine koji odgovaraju i Vašim i našim potrebama i mogućnostima.

Facebook podijeli