Mali princ


Dana 22. i 23.05. Udruga „Mali princ“ je, u sklopu projekta „Prijatelji u igri i učenju“ financiranog od Ministarstva znanosti i obrazovanja, provela radionice s učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Ivanić Grada te općine Križ i Kloštar Ivanić. Cilj radionice je osvijestiti djecu za socijalnu integraciju vršnjaka u lokalnoj zajednici, pogotovo djece s teškoćama u razvoju.

U OŠ Stjepana Basaričeka sudjelovali su učenici 1.a razreda (20 učenika), u OŠ Braće Radića sudjelovali su učenici 3.a i 3.b razreda (41 učenik), a u školi Milke Trnine 2.a razred (23 učenika). Ukupan broj sudionika bio je 84 učenika i učenica.

U svim školama radionica je započela predstavljanjem Udruge „Mali princ“ te razgovorom s učenicima na koji način mogu pomoći djeci s teškoćama u svojem susjedstvu, školi ili obitelji. Učenici su pokazali zavidno znanje i mnogi su već bili upoznati s načinima pomaganja osobama s teškoćama (npr. kako pomoći djetetu koje se teže kreće, što učiniti kada je netko tužan i potišten, kako se ponašati kada vide slijepo dijete s psom vodičem). Nakon toga učenici su bili podijeljeni u manje grupe te su zajedničkim snagama trebali dovršiti bajku o Malom princu koji se osjećao tužno jer je bio drugačiji od svojih prijatelji. Učenici su na vrlo kreativan način nacrtali i osmislili svoj vlastiti sretan završetak bajke.

Nakon dobro obavljenog zadatka, dobili su priliku postati „počasni prinčevi i princeze“ te su dobili priliku izraditi vlastitu krunu. Svi učenici su vrlo motivirano i veselo izrezivali i ukrašavali svoje krune. Kako bi zaokružili ciklus radionica s učenicima, napravili smo i pjesmu naziva “Različitost je fora“ koju smo zajednički otpjevali, a koju je napisao naš zaposlenik Udruge daniel Hanžek. Istu pjesmu učenici će otpjevati na sportsko-zabavnom susretu „Igre bez granica“ koji će biti održan 30.05.2017. kod Hotela Sport, i na kojem će sudjelovati učenici škola koji su sudjelovali na projektu te članovi Udruge.

Svi sudionici su izrazili kako im je na radionici bilo vrlo lijepo, kako im se najviše svidjelo crtanje bajke, pjevanje pjesme i izrada kruna te su na vrlo zainteresiran i veseo način sudjelovali u svim aktivnostima radionice.

 

Autor članka: Maja Romanić

 

Facebook podijeli