Mali princ


Nakon uspješno odrađenih terapija za osnaživanje djece s teškoćama u razvoju te edukativnih radionica za razvijanje tolerancije i integracije, organiziramo veliki završni Sportsko-zabavni susret „Igre bez granica“, koji će se održati 30.5.2017. u sklopu projekta „Prijatelji u igri i učenju“ financiranog od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a koji provodi Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ s partnerima. 

Udruga „Mali princ“ već dugi niz godina radi na poboljšanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, s važnim naglaskom na senzibiliziranju građana te stvaranju uvjeta jednakih mogućnosti u lokalnoj zajednici. Važnost djelovanja i aktivnosti Udruge prepoznata je i od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje financira projekt „Prijatelji u igri i učenju“, a projekt se nastavlja provoditi i u 2017. godini zahvaljujući financijskoj podršci Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije te općina Križ i Kloštar Ivanić, što potvrđuje sveobuhvatnost, kvalitetu i vrijednost projekta.

Cilj projekta je promicanje socijalne integracije i jednakopravnosti djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom. Tijekom projekta omogućena je besplatna radna, fizikalna i govorna terapija, psihosocijalna podrška te pomoć u učenju kako bi se djeca osnažila za integraciju, dok su istovremeno učenici, nastavnici i roditelji u školama kroz interaktivne radionice i primjere dobre prakse usvajali osnovna znanja o načinima uključivanja djece s teškoćama te razvijali osjećaje tolerancije i empatije.

Jedna od najznačajnijih snaga ovoga projekta je obuhvaćanje cjelokupne lokalne zajednice, kroz partnerstvo s Gradom Ivanić-Gradom te Osnovnim školama Stjepana Basaričeka Ivanić-Grad, OŠ Braće Radića Kloštar Ivanić te OŠ Milke Trnine Križ, uz poticanje pozitivnih vrijednosti volontiranja u suradnji sa Srednjom školom Ivan Švear.

Kako bi sudionici projekta stečena znanja i vještine primijenili u praksi, Udruga „Mali princ“ sa svojim partnerima organizira veliki završni Sportsko-zabavni susret „Igre bez granica“, koji će se održati u utorak, 30.05.2017., u sklopu Hotela Sport u Ivanić-Gradu, kako bi se stečena znanja sa radionica mogla primijeniti u svakodnevnom životu, kroz zajedničke igre i druženje učenika nižih razreda osnovnih škola i djece s teškoćama u razvoju. Na taj način će se potaknuti prihvaćanje različitosti i sklapanje novih prijateljstava, uz brojne sportsko-zabavne aktivnosti i glazbu.

O važnosti integracije na najbolji način nas uče najmlađi školarci sudionici projekta, koji će na Sportsko-zabavnom susretu po prvi puta nastupiti s pjesmom „Različitost je fora“, koja na kreativan način pokazuje kako „nismo svi isti a razlike su fora, jer za druženje i igru razlika nam smetat ne mora“.

 

Facebook podijeli