Mali princ


Pričanje pomoću očiju? Upravljanje tipkovnicom na zaslonu ekrana samo na temelju pogleda? Sviranje gitare samo na temelju pokreta oka?

Iako zvuči nevjerojatno i nezamislivo, ali upravo tako je bilo na Edukaciji o potpomognutoj komunikaciju, održanoj u Rijeci, 26.-27.01.2017., a na kojoj su sudjelovale i predstavnice Udruge Mali princ, predsjednica Udruge Gordana Kožić Tomašević, radna terapeutkinja Nikolina Brajković te voditeljica stručne službe Srđana Šimac.

Potpomognuta komunikacija i asistivna tehnologija nude niz mogućnosti za napredak i razvoj djece s teškoćama i osoba s invaliditetom, koje nisu u mogućnosti verbalno komunicirati. Uz pomoć komunikatora, koji se temelji na uređaju za praćenje pokreta očiju, omogućen je niz različitih aktivnosti koje pomažu osobama komunicirati sa svojom okolinom, izraziti potrebe, mišljenja, osjećaje i želje.

Udruga Mali princ kroz projekt „Čujem te iako ne pričaš“ preko humanitarne udruge RTL pomaže djeci aktivno radi na realizaciji mogućnosti komuniciranja za članove s teškoćama u korištenju verbalne komunikacije, putem nabavke komunikatora, koji će na inovativan i vrlo značajan način obogatiti rad i aktivnosti naše Udruge Mali princ iz Ivanić-Grada.

Facebook podijeli