Mali princ


Stručna služba Udruge "Mali princ" sudjelovala je i ove godine na Međunarodnoj konferenciji o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, u Zagrebu u Hotelu Westin. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a organizatori su E-glas d.o.o., Tehnički fakultet Rijeka te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb. 

Sretni smo i ponosni što smo i ove godine imali priliku sudjelovati na ovom međunarodnom događaju, koji okuplja više od 20 predavača iz više od 10 zemalja svijeta. Na Konferenciji su predstavljena postignuća iz područja asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Prikazani su primjeri iz prakse te predstavljeni proizvodi za potpomognutu komunikaciju koje su sudionici mogli isprobati i razmjeniti informacije sa stručnjacima iz cijeloga svijeta. 

Udruga "Mali princ" već niz godina koristi komunikatore i potpomognutu komunikaciju kroz terapijski rad s djecom, koji kontinuirano nastojimo nadograđivati stručnim usavršavanjem djelatnika u području asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije, usvajanjem novih znanja te novim ATAAC rješenjima za naše korisnike.

Konferencija je protekla u pozitivnoj, prijateljskoj atmosferi, uz vrhunsku organizaciju i nova dragocjena praktična i teorijska znanja koja možemo na temelju ovoga iskustva implementirati u budućem radu naše Udruge.

Facebook podijeli