Mali princ


na kavi Udruga „Mali princ“ već sedam godina aktivno radi na rješavanju mnogobrojne problematike roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na području Grada Ivanić – Grada, općine Kloštar Ivanić i općine Križ. Potvrda radu Udruge stigla je i u obliku poziva iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske na susret s Predsjednikom, a kojem smo se rado odazvali.

Na tradicionalnoj kavi s građanima, predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, 29. ožujka 2014.  primio je predstavnike Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“. Uz Predsjednika, susretu je bila nazočna i povjerenica za osobe s invaliditetom, gospođa Vesna Škulić. Susret se održao u Uredu predsjednika Republike Hrvatske na Pantovčaku.

Dubravko Pavković, predsjednik Udruge, pozdravio je Predsjednika u ime svih članova, volontera i zaposlenika. Ukratko je predstavio rad Udruge i značaj Udruge na lokalnoj razini. Predsjednik je sa zanimanjem poslušao o tome da je Udruga osnovana kako bi na lokalnoj razini djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom pružila razne aktivnosti  s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života. Udruga danas broji četrdesetak članova kojima gotovo svakodnevno omogućuje provođenje raznih individualnih i grupnih aktivnosti, pruža pravnu pomoć, psihosocijalnu podršku, radi na uklanjanju arhitektonskih barijera i sl. Predsjednik i gospođa Škulić naglasili su kako Udruga ne samo da ukazuje na probleme djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom već ih uspješno i rješava. Predsjednika je zanimalo na koji način Udruga financira svoj rad te je u kontekstu navedenog spomenuta dobra suradnja s Gradom Ivanić – Gradom kao partnerom u svim projektima Udruge te pružateljem financijske podrške s pozicije Gradskog proračuna. S obzirom na dobre rezultate koje Udruga postiže na natječajima u Republici Hrvatskoj gospođa Škulić ohrabrila nas je da se prijavljujemo i na natječaje Europske unije.

Priliku da upoznaju Predsjednika te s njim razmjene nekoliko riječi imali su i naši članovi, petnaestogodišnji Juraj Pavković i sedmogodišnja Lara Kirin. Tako je Juraj Predsjedniku ispričao o svom školovanju, ali i spomenuo njemu omiljenu temu – sport, dok je Lara pokazala što je naučila u Karate vrtiću.

Prigodnim poklonima Turističke zajednice Grada Ivanić – Grada i OPG-a Alić iz Posavskih Brega Predsjedniku smo predstavili Ivanić – Grad i njegovo šire područje. Posebno smo ponosni na poklon koji smo uručili Predsjedniku, a rezultat je rada na kreativnim radionicama „Malog princa“ – drvenu kutiju u obliku knjige s motivima našeg Grada i ponekom zanimljivom činjenicom iz njegove povijesti.

Fotografiranje s Predsjednikom označilo je kraj našeg susreta. S gospođom Škulić još smo nakratko porazgovarali o aktualnim problemima s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Zahvaljujemo predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću i povjerenici za osobe s invaliditetom gospođi Vesni Škulić na ugodnom gostoprimstvu i novom iskustvu koje nam je omogućio ovaj susret.

na kavina kavi

Fotografije: Ured predsjednika Republike Hrvatske, Tomislav Bušljeta

Facebook podijeli