Mali princ


U sklopu projekta „Ringišpil: prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru“ održan je veliki završni Sportsko-zabavni susret, dana 23.05.2019., na prostoru Hotela Sport u Ivanić-Gradu. Susret je organizirala Udruga „Mali princ“ u suradnji s partnerskim organizacijama – Grad Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka, Dječji vrtić Ivanić-Grad, Dječji vrtić Roda, Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić, Dječji vrtić Križ i podružnica Novoselec, a financijsku podršku projektu pruža Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 156.125kn. Sportsko-zabavni susret okupio je ukupno 252 djece, roditelja, volontera, partnera i suradnika.

Cilj projekta „Ringišpil“ je promicanje socijalne uključenosti i jednakopravnosti djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama, a nakon održanih edukacija i radionica za odgojno-obrazovne djelatnike, roditelje i djecu u prethodnim fazama, kroz Sportsko-zabavni susret pružena je prilika svim sudionicima za primjenu pozitivnih vrijednosti i socijalnog uključivanja u praksi. 

Na Susretu je sudjelovalo ukupno 181 vrtićanaca, školaraca i članova Udruge „Mali princ“ koji su kroz zajedničku igru i timski rad pokazali da razlike nisu važne! Djeca su sudjelovala na sportskim igrama raspoređenih na 7 različitih punktova – Nošenje loptice u žlici, Kuglanje, Lov na šarene trakice, Piramida, Hvatanje lopte platnom, Školjka s lopticama te Plesni vrtuljak, na kojima su se sudionici izmjenjivali raspoređeni u skupine, kako bi svatko imao priliku sudjelovati u svim igrama. Za sudionike je bio osiguran i „Mirni kutak“ te Okrijepna stanica za predah, odmor, društvene igre, crtanje, osvježenje, sokove, voće, grickalice, kako bi se naši najmlađi sudionici mogli odmoriti u međuvremenu i skupiti novu energiju za nastavak igre. Nakon sportsko-zabavnog programa, bio je osiguran ručak u Hotelu Sport za sve sudionike, a nakon toga je slijedila podjela zahvalnica i diploma.

Susret je završen uz zajedničku izvedbu pjesme „Šareni ringišpil“ koju su voditeljice projekta osmislile posebno za ovaj projekt, s ciljem približavanja pozitivnih vrijednosti i naučenih sadržaja s radionica kroz pjesmu i ples. Više od 250 sudionika, držeći se za ruke, pjevalo je u isti glas stihove „(...) Ringišpil sa mnom ti okreni i krug prijateljstva sad pokreni. Zajedno možemo sve, baš sve, za igru ne smetaju razlike!“.

Cjelokupan Sportsko-zabavni susret bio je jedinstven i edukativan događaj, ispunjen smijehom, zajedničkom igrom i prihvaćanjem različitosti. Kroz ovaj projekt željeli smo kod djece od najranije dobi poticati toleranciju, empatiju i senzibiliziranost prema potrebama drugih, te prijateljstvo i prihvaćanje, bez obzira na razvojne teškoće, a sreća i radost na licima naših najmlađih sudionika najbolji je dokaz i potvrda koliko smo u tome uspjeli. Jako smo ponosni na sve njih i sretni smo što smo imali priliku doprinijeti barem mali dio na njihovom sretnom putu prema odrastanju.

Uspjeh našeg Sportsko-zabavnog susreta najviše možemo zahvaliti zajedničkoj suradnji, timskom radu i podršci svih koji su nam pomogli kako bismo ostvarili sve naše ciljeve na najljepši mogući način. U organizaciji i pripremi Sportsko-zabavnog susreta sudjelovalo je ukupno 30 volontera i stručnih suradnika, 6 predstavnika lokalne zajednice i uzvanika,  25 odgojno-obrazovnih djelatnika i voditelja, 17 članova Udruge „Mali princ“. Iskreno i od srca zahvaljujemo svim našim partnerima na projektu, našim volonterima i Srednjoj školi Ivan Švear, stručnoj službi Udruge, našim dragim gostima gradonačelniku Ivanić-Grada Javoru Bojanu Lešu, načelniku Općine Križ Marku Magdiću, zamjenici Ministrice znanosti i obrazovanja Sanji Horvatić, predstavnicama Centra za socijalnu skrb te predsjedniku Udruge Mali princ Dubravku Pavkoviću, koji je bio s nama na svakom koraku od početka projekta do uspješne završnice.

 

 

Facebook podijeli