Mali princ


U sklopu našeg europskog projekta „Moj osobni asistent u Malom princu“, održali smo završni susret.

Podsjećamo, projekt „Moj osobni asistent u Malom princu“ je ujedno i prvi projekt koji je sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda. Usluga osobne asistencije se omogućila 7 korisnika, osobama s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja i/ili intelektualnim i mentalnim oštećenjima. Korisnicima je uslugu osobne asistencije pružilo 7 osobnih asistenata u svrhu poticanja socijalnog uključivanja i unapređenja kvalitete života te u svrhu prevencije institucionalizacije. Usluga osobne asistencije podrazumijeva mogućnost osoba s invaliditetom da kompenziraju svoj invaliditet kroz delegiranje zadataka svojim osobnim asistentima.

Završni susret je održan 05.05.2022. godine u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, a na završnom susretu su sudjelovali korisnici usluge osobne asistencije, njihovi roditelji, osobni asistenti, djelatnici Udruge te predsjednik Udruge Dubravko Pavković.

Korisnici su, zajedno sa svojim roditeljima i osobnim asistentima podijelili svoja iskustva, dogodovštine te sve što su zajedno doživjeli. Svi smo se zajedno nasmijali, zabavili, ali i naučili mnoge stvari!

Facebook podijeli