Mali princ


Slika U srijedu, 17.07.2013. godine, u Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ u trajanju od 2 sata (17:30 – 19:30) održala se još jedna vesela igraonica! Sad već po tradiciji prvi su nam došli naši učenici Srednje škole „Ivan Švear“, koji, podsjetimo, volontiraju u udruzi „Mali princ“ u sklopu volonterskog projekta "Volontiranje - karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice". Nakon par pozdravnih riječi izmijenjenih sa srednjoškolcima jedan za drugim počeli su nam pristizati naši mali i veliki prinčevi i princeze.

Odmah smo prionuli na druženje i nezaobilazne igre koje smo osmislili za ovu prigodu. Ipak su se tu, osim uobičajenih igara, našle i pokoje nove koje su naišle na dobar odjek kod naših malih prinčeva i princeza i koje su na kraju kulminirale smijehom. Tako je tu i ovaj put bilo svakakvih igara - dok su se neki članovi družili s volonterima igrajući društvene igre i igre kartama, drugi su, uz njihovu nesebičnu pomoć, slagali didaktičke slagalice.

Veselu atmosferu dodatno smo začinili zagonetkama pomoću kojih smo razbudili male bistre glave naših članova.

{mosimage} U istom veselom tonu, koji se protezao kroz sve igre, dok se jedna ekipa prinčeva i volontera bavila odgonetavanjem teških zagonetki, druga ekipa radila je na plakatu posvećenom našem najtoplijem godišnjem dobu – ljetu. Plakat smo radili tako što su prinčevi i volonteri izrezivali slova i slike iz raznih časopisa te ih lijepili na papir pomoću kojih su oblikovali ljetnu pjesmu "Što ima ljeto?". Kao šećer na kraju došla je zajednička fotka naših članova i volontera kojom smo označili završetak izrade plakata.

Na kraju je uslijedila naša najdraža zabavna igra „Vjetar puše“ kojom smo u primakli kraju još jednu veselu igraonicu.

{mosimage} Jako smo zadovoljni što je aktivnost igraonice još jednom bila krcata veselim licima naših malih i velikih prinčeva i princeza. Sve to ne bi bilo tako dobro bez velike i nesebične pomoći srednjoškolaca – volontera koji od prve igraonice, na kojoj su udarili temelje svog volontiranja, daju veliki doprinos radu Udruge te koje i ovaj put moramo pohvaliti. Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti nasmiješene izraze njihovih lica u radu sa članovima udruge „Mali princ“, djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Facebook podijeli