Mali princ


Slika Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva natječajem «Društveni kapital zajednice» kojeg provodi po decentraliziranom modelu u partnerstvu sa Regionalnom zakladom za lokalni razvoj ZAMAH financijski je podržala udrugu „Mali princ“ u provedbi volonterskog projekta «Volontiranje – karta za bogatiju budućnost lokalne zajednice».

Projekt «Malog princa» prepoznat je kao projekt koji će osmišljenim volonterskim programima poticati razvoj aktivnog građanstva i društvenog kapitala u lokalnoj zajednici i time omogućiti međusektorsku suradnju i održivi razvoj zajednice.

Cilj projekta je izgradnja pozitivnog i poticajnog volonterskog okruženja kroz jačanje svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada u lokalnoj zajednici.

Projekt će se provoditi u dva dijela – od siječnja do lipnja sa učenicima SŠ „Ivan Švear“ u Ivanić Gradu provoditi će se radionice u trajanju od dva školska sata, a na kojima će učenici steći znanja i vještine potrebne za volontiranje. Stručne suradnice Udruge tako će s učenicima obrađivati teme poput volontiranja (definicija, zakonski okvir, volontiranje u lokalnoj zajednici), komunikacijskih i organizacijskih vještina, volontiranja s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom i dr. Radionice će se provoditi jednom mjesečno u prostorijama škole. Od srpnja do prosinca učenici će stečeno znanje moći primijeniti u direktnom radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a kroz aktivnosti igraonice i kreativne radionice koje se održavaju jednom tjedno u prostorijama Udruge. Također, predviđa se obilježavanje Međunarodnog dana volontera na način koji osmisle učenici koji su pohađali radionice.

Prva radionica s učenicima predviđena je krajem siječnja. Nadamo se da će učenici prepoznati vrijednost ovog projekta te se u što većem broju uključiti u njegovu provedbu.

{mosimage} {mosimage}

Facebook podijeli