Mali princ


Slika U subotu, 28.04.2012., u prostorijama Društvenog doma Šarampov Donji, za članove i prijatelje Udruge održala se dječja predstava «Zagrebačka bajka». Predstavu, koju je «Malom princu» poklonilo Allianz osiguranje, izveo je Tigar Teatar; likovno – kazališna udruga koja se bavi profesionalnim kazalištem za djecu i mlade, organizacijom radionica i izložbi.

«Zagrebačka bajka» je predstava koja poput vremenskog stroja putuje povijesnim razdobljima i upoznaje djecu sa životom Grada Zagreba. To je priča o Zagrebu gledana očima malog dječaka Kolje, posjetitelja Grada, koji šećući Gradom i putujući kroz vrijeme upoznaje kralja Belu IV, Kamenita vrata, bana Josipa Jelačića, Hrvatsko narodno kazalište, Zdenac života… {mosimage}

{mosimage} Djecu je najviše oduševilo što je predstava interaktivna te su i sami u njoj mogli sudjelovati. Tako su vrlo rado, ali i točno, odgovarali na pitanja koja im je postavila teta Nana, a koja je Kolju vodila kroz Zagreb. Što se prodaje na Dolcu, koga sve možemo vidjeti u Zoološkom vrtu, a što se događa na nogometnom igralištu…samo su neka od pitanja koja je teta Nana postavila. Kako balerine plešu u Hrvatskom narodnom kazalištu pokazala je hrabra djevojčica iz publike.

Veliki pljesak koji je uslijedio nakon predstave najbolji je dokaz koliko je ovo subotnje popodne bilo dobro iskorišteno.

{mosimage}

Facebook podijeli