Mali princ


Sukladno Odluci o izmjenama i dopunama odluke o dodjeli bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023., Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odobrilo 9.348,40 € Udruzi „Mali princ“ za provedbu projekta pod nazivom „Učenje s Malim princem“.

U sklopu projekta ćemo provoditi sljedeće aktivnosti:

  1. Govorna terapija
  2. Aktivnost Pomoć u učenju
  3. Edukativne radionice za djecu prvih razreda u osnovnim školama s područja Ivanić-Grada i okolice
  4. Edukativni izleti u Dvorac Trakošćan i Zoološki vrt Zagreb
  5. Promotivne aktivnosti

Projekt je osmišljen kao nastavak na jedan od naših najpoznatijih i najuspješnijih projekata – „Ringišpil – prihvaćanje različitosti kroz učenje i igru“, no u sklopu ovog projekta ćemo se primarno fokusirati na djecu s TUR osnovnih škola kroz pružanje besplatne usluge govorne terapije i aktivnosti Pomoć u učenju. Uz Grad Ivanić-Grad, partneri na projektu su osnovne škole s područja Ivanić-Grada i okolice u kojima ćemo provoditi edukativne radionice za djecu prvih razreda s ciljem senzibilizacije i povećanja tolerancije najmlađeg uzrasta. U suradnji s Centrom Proventus ćemo organizirati stručnu edukaciju za odgojno-obrazovne djelatnike prethodno navedenih ustanova, a tema edukacija će bit rad s djecom s teškoćama, s naglaskom na autizmu, ADHD-u i raznim tjelesnim i mentalnim oštećenjima. Napominjemo kako je u posljednjih nekoliko godina vidljivo povećanje broja djece s teškoćama u razvoju te je nužno pripremiti sve djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova na ovu situaciju u svakodnevnom radu. Također ćemo organizirati dva edukativna izleta za naše članove – u Dvorac Trakošćan i Zoološki vrt Zagreb.

Partneri na projektu su: Grad Ivanić-Grad, OŠ Đure Deželića, OŠ Stjepana Basaričeka, OŠ Milke Trnine i OŠ braće Radića Kloštar Ivanić.

Vrijeme provedbe projekta: 09.01.2023.-31.08.2023.

Ukupna vrijednost projekta: 31.376,75 €

Hvala Ministarstvu znanosti i obrazovanja!

Facebook podijeli